Кандис Бушнел - има ли още секс в града?

„Сигурна съм, че моят епитаф ще бъде „Тук почива Кандис Бушнел, авторката на „Сексът и градът“ – казва с ирония създателката на книгата, върху която е изграден сериалът, променил живота на цяло поколение жени

Анета Дженева 19 June 2019

Снимка: getty images/guliver

Днес Бушнел пише нова книга – „Има ли още секс в града“, посветена на поколението на жените над 50, които не са се отказали да търсят любовта в джунглата на големия град и на обърканите сексуални взаимоотношения. Разбира се, такава горчива тематика се преглъща само с големи дози хумор и шампанско. Както самата Бушнел приема живота си. Дори е мислела да нарече книгата си „Лудостта на средната възраст“. Очевидно възприема себе си като жена на средна възраст, въпреки че тази година ще навърши 60.

„Аз ям много аспержи и пия много чай. В 8 вечерта изпивам последната чаша и си лягам. Да пиеш алкохол на моята възраст е опасно. Можеш да паднеш и да счупиш нещо“, казва в едно интервю Кандис Бушнел. И разбира се, се шегува.

Леката завладяваща пародия винаги е била скритото оръжие на писателката, както на героинята й Кари Брадшоу. Известно е, че Кари всъщност е алтерегото на Кандис, тя е огледалният образ на самата писателка, която точно като своята героиня цял живот продължава да търси любовта.

със Сара Джесика Паркър,

Ако по някаква ирония на съдбата бъде направен трети филм „Сексът и градът“, който засега е невъзможен, то Кари Брадшоу вероятно ще прилича на Кандис Бушнел в момента: разведена, без деца, напуснала Манхатън, за да живее с новата си любов и огромния си гардероб уединено и привидно далеч от купона. Без обаче да се разделя с илюзиите си, че купонът ще бъде вечен – така, както е вечна жаждата за любов, и че тя, Бушнел, винаги ще има специална покана за него.

Новата любов на писателката е Джим Колман, агент по недвижимости. С него очевидно тя споделя „чая и аспержите“ в луксозната им къща в Саг Харбър, яхтено пристанище в най-източната част на Лонг Айлънд. А къде е Тузара? Какво се случи в реалния живот със самата Кандис Бушнел, къде изчезна нейният Тузар и илюзиите й за щастлив брак? Историята й е дълга за разказване. Ето я накратко.

Кандис Бушнел идва в Ню Йорк през 1978 г. да преследва актьорска кариера, но не успява и започва работа като журналист фрилансър за различни издания. Чековете, които получава, едва покриват разходите й за живот и като повечето начинаещи автори тя просто гладува. Едва през 1994 г. нейният главен редактор в „Ню Йорк Обзървър“ Питър Каплан й поръчва да списва колонка във вестника за „широката женска публика“. Негово е и заглавието – „Сексът и градът“, очевидно заимствано от книгата на Хелън Гърли Браун (основателката на Cosmopolitan) „Сексът и самотното момиче“ (Sex and the single girl). Оттам е заимствана и тематиката – за младите 30-годишни жени, които търсят любовта в космополитния град сред море от обвързани двойки. Бушнел става известна и започва да получава по-сериозни чекове, ако 1000 долара за една колонка са достатъчни, за да поддържат шикозен лайфстайл (все пак са с 250 долара повече от стандартното заплащане.) Получава и все повече покани за затворени в кръга на богатите и известните партита. Но продължава да посещава и коктейли само заради безплатната храна и напитки. Не ви ли напомня този начин на живот живота на нейната героиня? Въпреки че едва намира пари за наема и има само няколкостотин в сметката си, Кари поддържа бляскавия стил на модна икона. Често я чуваме да казва „О, не, не мога да си го позволя“, но не и когато става дума за обувки на Маноло Бланик или убийствена скъпа модна дреха.

следваща страница »
1 КОМЕНТАР
1
Анастасия
19 June 2019, 13:52

Егати празния живот! Празен живот на една златотърсачка. Скука, скука и пак скука. Същата като празноглавата си героиня, която мисли само за обувки с висок ток и секс.

ТВОЯТ КОМЕНТАР