Код: 100% жена

Червените устни са израз на насладата от живота, а очната линия – на смелостта да го живеем

Люба Вангелова 30 April 2019

Свикнала съм да подчертавам очите си – те са пъстри с нюанс към жълти и черният (в повечето случаи е кафяв) молив върши чудеса с излъчването им. Очите са нещо като индикатор за личността ми и поставянето им в мистериозна рамка изглежда като малка подробност в сравнение с всичко останало във визията ми. Тази подробност обаче ми носи голяма увереност: знам какво е въздействащо в излъчването ми и го подчертавам.

С времето се сдобих с още едно грим „оръжие“ за увереност – червеното червило. За първи път носих този цвят на устните по време на едно телевизионно участие – такъв беше изборът на гримьора. След предаването останах с червеното червило. Поразителна беше реакцията на хората, които срещах след това. Приятелят ми задържа погледа си дълго, а аз видях в него задоволството от преоткриването на увереността и сексапила ми. Приятелките ми закачливо ме наричаха „малка уличница“, а дъщеря ми ме попита защо съм с такова червило. Червеното червило беше не само визуално, но и емоционално преживяване за мен и оттогава стана част от бюти облика ми. Всъщност това беше момент, в който осъзнах, че ако искате да смутите някого, всичко, което трябва да направите, е да носите червено червило. До онзи момент подобно смущение провокирах само с помощта на силна черна рамка около очите.

Очна линия
• Решете каква линия е най-подходяща за очите ви – това е важно, тъй като подсказва характера ви.
• „Размазаната“ очна линия говори, че сте волна душа – играта с интензивността на зацапването с финес променя визията от дневна във вечерна.
• Основа за грим за клепачи улеснява нанасянето на контурния щрих.
• Повече драматичност позволява течната очна линия. Тя обаче се контролира по-трудно – ключът за перфектното й изпълнение е практиката.
• По-лесно е да добавите, отколкото да отнемете – започвайте с по-тънка линия, която – ако се наложи – удебелете.
• Нека ъгълът на очната линия да сочи нагоре, а не надолу. Рискувате да направите т. нар. сляпо око.

Червено червило
• Безупречната кожа е от ключово значение – червеното червило подчертава всички несъвършенства.
• Червено с пурпурни оттенъци – това е най-лесната комбинация. Други също така „лесни“ съчетания са със слива и бордо.
• Играйте с нюансите на червеното – нанесете различни нюанси върху горната и долната устна или ги напластете едновременно един върху друг.
• Откажете се от молив по края на устните. Размитият контур е по-чувствен и визуално добавя обем към тях.

Не казваме „нежността“ или „романтичността“ на червеното червило, нали? То е сила, то е увереност, то е грях, то е сексапил, то е женственост! Уинстън Чърчил по време на Втората световна война е насърчавал жените да носят червено червило – според него това повдигало общия дух на всички, нещо като морална подкрепа. В днешни времена много по-близо до мен са думите на Кристиан Лубутен: „Когато жената избира червени устни, означава, че тя поема контрола върху това как другите я възприемат. И посланието й е много мощно.“

Оказва се, че малките детайли за уверената женственост са червеното червило и черният молив за очи! Може би това са единствените два акцента в грима на лицето, които съжителстват хармонично!

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР