Звезди, политици и кралски особи на церемонията на Фондация „Стоян Камбарев“

eva.bg 13 April 2019

Остават броени дни до 17-и април и десетата официална церемония за връчване на Наградата за полет в изкуството „Стоян Камбарев“ 2019 г. Тази година бляскавото събитие ще се проведе във Военния клуб в столицата. Водещ на Церемонията отново ще бъде приятелят на Фондацията - журналистът Ники Кънчев. Гостите на церемонията ще се насладят на звездните изпълнения британската сензация от X Factor UK Дженифър Филипс, която пристига за първи път в България, специално по покана на Деси Тенекеджиева. С таланта и харизмата си, сцената ще завладеят любимите на всички МИРО, Алфредо Торес, музикалните открития на Фондацията със солист Мария Славова и балеринките от школата на примата Маша Илиева.

На Официалната Церемония ще присъства голяма част от културния, бизнес и политически елит на България, сред които президентите Росен Плевнелиев и Петър Стоянов с техните съпруги, кметът на София Йорданка Фандъкова, министърът на културата Боил Банов, министърът на отбраната Красимир Каракачанов, посланици. От чужбина, ексклузивно за събитието, пристигат НВ княгиня Мириам де Унгрия и легендарният Освалдо ди Сантис - 33 години президент на Twenty Century Fox Italy. На галата ще присъстват и много чуждестранни гости, сред които международното жури на Награда за кино 355 с продуценти и режисьори от Холивуд, Великобритания и България, членове на Българския и Британския парламент, приятели и голяма част от младите звезди на Фондацията през годините.

Кой ще спечели голямата награда и паричната премия в размер на 3000 лв. определя жури, в което влизат членовете на Фондация „Стоян Камбарев”, начело с председателя на УС Деси Тенекеджиева и почетният председател президента Петър Стоянов /1997-2002/. Не само победителят ще има стимул за висок полет в изкуството. Най-важното е, че всички номинирани получават много награди, както и сериозна подкрепа за осъществяването на конкретни свои проекти.

Вижте номинираните във видеото тук.

По случай своя 10-ти юбилей, Фондацията предизвика младите кино творци с нещо ново, смело и различно НАГРАДА ЗА КИНО 355. Професионално международно жури вече избра 3-та финалисти, които трябва да заснемат и монтират 5-минутен игрален филм само за 5 дни. Носителят на първата НАГРАДА ЗА КИНО 355 ще бъде избран интерактивно от публиката, на живо, по време на Галата и ще получи статуетка и 10 000 лв. под формата на парични средства и услуги за продуциране на следващия му филм от Фондацията и нейните партньори NOVA Film, UFO Film and Television Studio и ARS Digital Studio. Вижте повече тук

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР