Мег Райън и Били Кристъл 30 години по-късно

eva.bg 12 April 2019

Снимка: getty images

Филмът „Когато Хари срещна Сали“ е едно от „съкровищата“ на 80-те и превърна Мег Райън и Били Кристъл в една от любимите екранни двойки. Откакто романтичната комедия завладя сърцата на милиони, изминаха 30 години.

Сега филмовият фестивал TCM Classic Film събра Мег Райън и Били Кристъл отново, за да чества на откриването си трите десетилетия от излизането на филма.

57-годишната Мег и 71-годишният Били се радваха на компанията и на други актьори от лентата, които дойдоха да си припомнят хубавите спомени от снимачната площадка.

Мег Райън заложи на андрогенна визия, типично в неин стил – черен костюм, който беше в тон с монохромната визия на Били Кристъл. Двамата изглеждаха развълнувани, а почитателите на филма не пропуснаха да коментират колко са се променили актьорите от 80-те досега.

Когато Хари срещна Салинатрупа над 92 милиона долара само за премиерата си в САЩ през 1989 г., като се има предвид, че бюджетът на филма е 16 милиона долара. Лентата получи една „Оскар“ номинация – за най-добър сценарий, дело на писателката Нора Ефрон.

Когато осъзнаеш, че искаш да прекараш остатъка от живота си с някого, искаш остатъкът от живота ти да започне колкото се може по-скоро“, е една от най-цитираните реплики от емблематичния филм.

Фокусът върху Мег Райън и интервенциите, към които прибягва във външния си вид, не е ново явление. През 2015 г. пред списание Porter тя отговори на множеството остри критики, отнесени към процедурите й, които гласяха, че Мег е неразпознаваема.

„Не обръщам внимание на коментарите. Има толкова много омраза в този свят, толкова е лесно да съдиш. Но тази омраза е просто глупава. Съществуват далеч по-важни теми за разговор, от това да се обсъжда външният вид на жените и това как остаряват“, каза тогава тя, като допълни: „Обичам годините си, обичам живота си такъв, какъвто е сега. И да, обичам човека, в който израснах да бъда“.

Вижте повече в галерията.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР