Тайни за красота от Изтока

eva.bg 10 April 2019

Почистването е първата стъпка от всеки разкрасителен ритуал: тя „рестартира“ кожата и й дава свежо начало. Много често обаче забравяме тази важна стъпка и се налага да си я напомняме, да я направим свой навик. Това трябва да е моментът, в който отделяме време за себе си, за да се чувстваме добре. Затова почистването на кожата не трябва да бъде досадно задължение.

За да бъде всичко това приятно удоволствие, френско-корейското фитоактивно проучване на Jowaé черпи вдъхновение от азиатските ритуали, създавайки нова серия почистващи продукти с иновативни формули, които са наслада за сетивата.

Леката пяна, чувственото гел-олио и изключително нежният ексфолиращ крем се присъединяват към съществуващите продукти на Jowaé с императорски божур –мицеларната вода и почистващото мляко. Тези нови три текстури с отмиване се борят със замърсяванията, които се натрупват в кожата през деня, както и с упорития грим, дори и със замърсяващите частици, проникнали в дълбочина.

Както винаги, формулите на Jowaé са подсилени с антиоксидант Лумифенол (ексклузивна патентована активна съставка, извлечена от растението дебелец) и най-добрите медицински растения от азиатската фармакопея. Съставките са 99% с естествен произход, поради което са нежни както към кожата, така и към околната среда.

Гел-олиото е подходящо за всеки тип кожа, дори и чувствителната такава. Идеално е за почистване на пигменти, дори и тези в най-упорития грим. Мицеларната пяна премахва замърсяванията, без да изсушава кожата – оставя я нежна и подхранена. Нищо чудно, че корейските дами я обожават! Нежната пяна пък се слива с кожата и изчезва за секунди след отмиване.Кремът, съставен от леки ексфолиращи съставки, ще се погрижи за мъртвите клетки по кожата.

Магията се крие в невероятния императорски божур и неговите благоприятни за кожата свойства. Той е антибактериален, успокояващ, а в комбинация с патентования антиоксидант Лумифенол, той е още по-впечатляващ.

Ако тук почистването на кожата се приема като задължение, което се извършва с нежелание, то в Азия това е истински ритуал. Корейските дами с удоволствие отделят по няколко минути за известния метод за двойно почистване.

Първа стъпка

Олио, гел, балсам или крем. Почистващ продукт (на базата на олио) премахва грима и замърсяванията.

Втора стъпка

Пяна – тя премахва всички следи от продукти и освобождава кожата от мъртвите клетки, поддържайки ясияйна.

Финална стъпка

Хавлия, напоена с топла вода, наречена „Шибуши“, оставя кожата перфектно чиста.

Този двустепенен ритуал се изпълнява всяка вечер. Тойне само оставя кожата перфектно чиста и свежа, но и доставя релаксация и спокойствие. Можем спокойно да кажем, че това е повече от ритуал – това е същинска терапия!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР