Докосни ме нежно

В борбата за вечна младост най-важното е... да не отпускаме ръце – в противен случай всички усилия са напразни

Люба Вангелова 04 April 2019

Неписано правило е, че може да направите няколко пластични операции, да купувате най-качествената козметика, да посещавате дерматолога си по план – но ако кожата на ръцете ви е „възрастна“, всичко останало е без значение.

Лично аз изпитвам най-голям страх от хиперпигментацията. Първата и най-наложителна мярка срещу този истински проблем е добрият крем. Ако е такъв, значи в състава си съдържа бадемово масло, пчелен восък, витамин Е, морски водорасли (те ограничават производството на меланин).

Няколко месеца ще са нужни за видим резултат. За такъв приемаме кожата с по-светъл и равномерен цвят. Вярвам, че с редовна козметична грижа с крем ще избегна по-радикални действия за ликвидиране на пигментацията по ръцете като плазмотерапия, IPL и витаминозни мезотерапевтични коктейли.

Да предотвратим проблемите винаги е по-лесно, отколкото да се борим с тях. Такива се появяват най-вече, когато допуснем кожата на ръцете да стане суха. Забравете за горещата вода, а тубичка с крем за ръце трябва да изскача отвсякъде – в колата, в чантата ви, на бюрото, в банята, на нощното шкафче... Трикът обаче е, че тубичките не трябва да са еднакви по състав. Формулата им следва изискванията на сезона или на часа от денонощието... Вечер нанасяйте подхранващ крем с гъста текстура. Може да му помогнете, като сложите памучни ръкавици.

Сутрин е ред на защитаващия с витамини А и Е. Поне веднъж в месеца подарявайте на ръцете си изключителни грижи с маска и ексфолиране с продукти, които съдържат омега-3 мастни киселини. И бъдете редовни!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР