Многоликият актьор Димитър Николов с номинация за Награда за полет в изкуството „Стоян Камбарев“

eva.bg 03 April 2019

На 17-ти април 2019 г. за десета поредна година ще се състои официалната церемония за връчване на Награда за полет в изкуството „Стоян Камбарев“. Тази година събитието щесе проведе в балната зала на Воения Клуб. Водещ ще бъде Ники Кънчев, който е дългогодишен приятел на Фондацията. За бляскавата церемония, със звездните си изпълнения, ще се погрижат МИРО , британската сензация от X FactorUK Дженифър Филипс, Алфредо Торес и музикалните открития на Фондацията, начело с класическата певица Мария Славова и, разбира се, номиниранaта 15-годишната перкусионистка Сара Чакърова.

С всяка изминала година конкуренцията за получаване на номинация за най-чаканото и престижно отличие за млади творци в България става все по-голяма. Основа причина за това е, че Фондацията, чийто патрон е култовия режисьор Стоян Камбарев, насърчава не само носителя на Голямата награда, но и всички номинирани, като подпомага осъществяването на конкретни техни проекти.

Сред избраните петима номинирани тази година е мултиталантливия актьор Димитър Николов. Номиниран е заради запомнящите роли, които прави в театъра и киното, изградени с професионализъм и тотална отдaденост. За комплексния му талант, деликатността и фината актьорска игра, която се запечатва в съзнанието на всеки зрител. За ролите му в „Наблюдателите" на сцената на Народен театър „Иван Вазов“, " Стъклената менажерия" в театър „Сфумато", както и във филмите „Безкрайната градина" и „Христо".

Мотивацията в изкуството е по-точно жажда за театър и кино. Себеизразяване в името на нещо по-голямо от теб самия. Начин на живот. Изпит. Изповед.“, казва 26-годишният Димитър.

Вижте кратък филм за актьора тук, а останалите номинирани разберете от следващото видео.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР