Джордж Клуни обяви бойкот на хотелите, собственост на султана на Бруней

eva.bg 29 March 2019

Снимка: getty images

Откакто Джордж Клуни е с Амал, която е адвокат по човешките права, той се превърна в активист, който не е безразличен към големи проблеми по света.

Сега той обяви бойкот на всички хотели, собственост на главата на султанство Бруней. Султанът е приел шериатското право, което позволява убийството на хомосексуални хора и прелюбодейци в страната. През януари 2018 г. протестите, ставащи около хотела The Beverly Hills, собственост на султана, просто заглъхнаха и изчезнаха, а продължаваха около три години. Джордж е категоричен, че това съвсем не е случайно и че най-лошото тепърва предстои:

„На трети април в Бруней граждани, които са хомосексуални, ще започнат да бъдат избивани. Това трябва да бъде ясно. Светът не трябва да остане безразличен към този авторитаризъм“, казва Клуни.

Само преди две години два от хотелите от веригата на султана ( The Bel-Air и The Beverly Hills Hotel) биват бойкотирани от известни личности, заради отношението на управника към гей обществото. Това обаче е ефективно само до един момент, а сега виждаме как тези хотели отново се връщат към обичайния си бизнес успех. Затова Джордж Клуни апелира хората да отсядат в други хотели и да не дават парите си в никой от тези, които са държани от брунейския султан -Хасанал Болкиах.

Той притежава девет от най-ексклузивните хотели в света. Самият аз съм отсядал в тях и то съвсем наскоро, тъй като не си бях направил труда да проверя кой стои зад тях. Няма да повторя тази грешка. Похарчете парите си на друго място. Проблемът не е в самите хотели – те са хубави. Но всеки, който отседне в тях, слага пари директно в джоба на човек, който нарежда убийствата на невинни граждани. Наистина ли ще позволим това?“, пита Клуни в писмото си до Deadline.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР