Кирил Маричков на 75 – да го чуем!

14 March 2019

 75-та годишнина на легендата на българския рок Кирил Маричков си струва да бъде отбелязана. Прекрасен повод, за да чуем този така любим изпълнител. Кога? На 30 октомври в Зала 1 на НДК.

Датата не е избрана случайно, тя е и рождена за фронтмена на групата. НДК като една от най-значимите културни институции в България организира този концерт в знак на огромна почит към таланта на големия български рок музикант, формирал вкусовете и ценностите на няколко поколения българи.

Кирил Маричков е знакова фигура, основополагаща рок културата у нас, зародила се през 60-те години на миналия век. Звездата му изгрява с появата на група „Щурците“ през 1967 година, за да извърви целия път до настоящето с изграждането на собствено звучене, основано на авторски композиции, отличаващи се със стилово разнообразие. Безспорните рок хитове създадени от Маричков – „Рок в минало време“, „Вкусът на времето“, „Конникът“, „Клетва“, „Вълшебен цвят“, „Две следи“, „Хамлет“ и много други са еталони в съвременната българска рок музика и вдъхновение за младите поколения български музиканти.

От създаването си през 2013 г. супергрупата "Фондацията", която също ще чуем на 30 октомври, направи две турнете в Северна Америка и Европа, концертира в Близкия Изток (Израел, Кувейт, Катар и Дубай), в Австралия и Нова Зеландия, в Япония и направи околосветско турне. Супергрупата изпълнява любими песни на няколко поколения българи, като легендарните музиканти редуват големите хитове на бандите, от които са започнала знаменитите им кариери. "Фондацията" са Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов от Б.Т.Р., Венко Поромански от ТЕ.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР