Арестуваха Фелисити Хъфман. Платила, за да уреди дъщеря си в колеж

eva.bg 13 March 2019

Снимка: getty images/guliver

Огромен скандал избухна отвъд Океана, след като куп известни и богати личности бяха подведени под съдебна отговорност, защото се разкри, че са плащали, за да уредят децата си в колеж. Сред арестуваните и впоследствие освободени от ареста срещу гаранция от 250 000 долара се оказа и актрисата Фелисити Хъфман. Обвиненията спрямо нея са, че е платила подкуп в размер на 15 000 долара, маскирано като уж дарение за благотворителност, за да може да променят изпитните резултати от SAT на 18-годишната й дъщеря София, гарантирайки й по този начин достъп до елитни колежи.

Фелисити и съпругът й Уилям Мейси били се съгласили с този план за фалшифициране на изпита срещу щедро дарение и за по-малката си дъщеря, на която предстои кандидатстване.

Оказва се, че общо 50 човека са подведени под отговорност за същото нещо – плащане, за да се уредят изпитните резултати на децата им и да им се осигури нужният успех за кандидатстване в елитни колежи.

Самата Фелисити Хъфман била арестувана в дома си, докато съпругът й дъщерите й все още спели. Директно била откарана в полицията, за да даде показания.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР