Альоша вече е сладък

Чанта с мотиви от паветата на Стария град, близалки с паметника на Альоша, магнити с тепетата са сред новите пловдивски сувенири

eva.bg 06 March 2019

Творческият тандем Мисирков / Богданов са пресъздали с артистично намигване към историята Паметника на Альоша в разноцветни близалки. Арх. Пенка Станчева от PS Architects и илюстраторката Rozalina Burkova стоят зад серията магнити с тема тепетата на Пловдив. Модният бранд „Артелие” и графичната дизайнерка Николета Носовска участват с платнена чанта с принт, вдъхновен от паветата на Стария град. Илюстраторът Teodor Georgiev е направил серия илюстрации на тема Капана (най-модерният квартал в Пловдив в момента) върху опаковка на шоколад, корица на тефтер, сувенирни стикери и значки. Студиото за керамика и продуктов дизайн tochka & tochka са подписали сувенирна чаша с мотиви от града. Бижутерката Нева Балникова е интерпретирала емблематична за Пловдив възрожденска сграда в своя ключодържател.

Сувенирите са направени по проекта “Пловдив за вкъщи - нов дизайн на българския сувенир” на Студио Комплект. Прототипите им бяха представени в artnewscafe в Пловдив.

След 1 април може да ги откриете в Туристическия информационен център при Римския стадион в центъра на града, Туристическия център в Стария град, Тютюневия склад, artnewscafe, „Отсреща”, Coffee&Gallery Cu29, Hostel Old Plovdiv, Wunderbær - Hills Beer Bar & Shop.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР