Сняг и лукс

EVA подбра едни от най-добрите места в европейските курорти

Елка Влаховска 02 March 2019

Можем да избягаме от меланхолията, която навява скованият от студ и сивота град, като превърнем зимата в 5-звезден романс. EVA подбра едни от най-добрите места в европейските курорти

Поглеждаме към Френските Алпи, където една от най-сериозните фамилии в хотелиерския бизнес във Франция – Сибюе, ни поднася своя брилянтен проект – петзвездния хотел Altapura в сърцето на Вал Торанс. Хотелът е с приз за най-добър ски хотел на Франция за 2014 г. Дизайн, перфектна локация, просторни стаи с прозорци витрини към заснежените върхове на Алпите, великолепен спа център с малък горещ басейн навън, три ресторанта – наградата е напълно заслужена. Les Enfants Terribles (Ле-з-анфан терибле), единият от ресторантите, е шикозен планински тип бистро, където високо над морското равнище ще ви поднесат всичко, което плува в морета и океани. С качеството и обслужването на ресторант с Мишлен звезда, въпреки че още няма, Les Enfants Terribles е със сигурност гурме ресторантът на най-голяма надморска височина в Европа – 2300 метра.

Във Вал Д`Изер препоръчваме хотел Le Blizzard заради ексклузивния спа комплекс с горещ външен басейн и интериор в стила на елитните френски шалета с ръчно обработено дърво, естествени материали и тъкани. Само на 100 метра от ски лифтовете и пистите и на пешеходно разстояние от центъра, този семеен хотел гордо носи своите 5 звезди. Изцяло е обновен и предекориран за последните 4 години, така че можете да се насладите на всеки детайл от интериора, като например тапицирания с вълнен килим с алпийски мотиви асансьор или многобройните камини от савойски камък. След деня в планината тук може да се поглезите с ексклузивните масажи и бюти терапии с подпис spa by Clarins. 

Когато управата на местния кантон в малкото швейцарско градче Андермат се чуди как да спаси западащия местен туризъм, решава да покани египетския милиардер Сами Сауирис да инвестира и през 2014 г. The Chedi Andermatt отваря врати. С концепцията на японския си ресторант, който през цялото време кани най-добрите шефове от Изтока, и на основния ресторант, събрал вкусовете на автентичната швейцарска кухня, The Chedi дава петзвездно усещане.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР