Почина Карл Лагерфелд

„Всичко е въпрос на вкус. Ако той е евтин – нищо не помага“, казваше 85-годишният дизайнер, който ни напусна след картко боледуване

eva.bg 19 February 2019

На 85-годишна възраст си отиде легендата Карл Лагерфелд. Големият германски дизайнер бе креативен директор на Chanel от 1983 г.

След следата, която Лагерфелд остави с работата си, светът не остана същият, както и няма да бъде такъв след загубата му. Поклон пред паметта му!

Слуховете за него отдавна са се превърнали в митове – от тези за дневния му режим (как спи точно по 7 часа на ден, при това винаги с дълга бяла риза от поплин, изработена специално за него) през творчеството му (твърди се, че може да нарисува 200 ескиза за по-малко от 12 часа) до уменията му (владее 4 езика и чете по 20 вестника на ден).

„Най-доброто, което можеш да направиш, е да се гмурнеш във въображението си – никога не можеш да се удавиш“ – казва той и никак не е изненадващо, че група учени го молят да изследват ДНК-то му, съмнявайки се, че гените му съдържат еликсира на младостта. „За да ме молят това, вероятно са считали, че не съм нормален – казва Карл пред Vogue. – Аз категорично отказах. Не усещам възрастта и освен това ненавиждам бавните хора. Както и онези, които говорят за добрите стари времена. Казвам им: „Не времената, а вие сте стари.“ Всичко в миналото ми е безинтересно. Това, което е действително важно, се случва именно сега, в настоящия момент.“

Прочетете историята на живота му тук.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР