Събира ги брутално убийство

Владимир Карамазов и Теодора Духовникова в „Дяволското гърло“

eva.bg 18 February 2019

Владимир Карамазов в ролята на полицая от Смолян Филип Чанов и Теодора Духовникова като специален агент Мия Язова

Тази двойка детективи ще се помни. Събира ги жестоко убийство в Родопите. Той е полицай от Смолян, тя е обучен агент от София. В ролите са Владимир Карамазов и Теодора Духовникова, престъпно секси в новия сериал „Дяволското гърло“. Специални поздравления заслужава човекът, облякъл Карамазов точно с това протрито кожено яке и свлечени джинси, от които дискретно се подава чифт белезници. Еха! Трябва да видите гледката на екраните си на 28 февруари от 22 часа по Нова телевизия. Криминалната драма в 12 серии ще се излъчва веднъж седмично.

Сериалът е заснет от режисьорите Павел Веснаков и Митко Димитров, и операторите Мартин Балкански и Борислав Славков, и въпреки кратките срокове – по 4 снимачни дена за епизод, резултатът е впечатляващ. Родопите са като трети главен герой в драмата – тъмнозелени склонове, прихлупено небе, мрачни езера и пещерата, от която може би тръгва всичко – Дяволското гърло, мистичният вход към Отвъдното, откъдето Орфей е тръгнал да търси Евридика.

Някой ден ще се преселя в Смолян, каза при представянето на сериала Владимир Карамазов, който при престоя си в Родопите е снимал планината във всеки възможен момент. Продуцентът Евтим Милошев не скри, че е имало много свалени килограми и изпушени цигари заради тежкия снимачен процес, въпреки отличните условия, предоставени от курорта Пампорово и чудесните баници, правени от актьора талисман Васил Банов (в сериала в ролята на прокурор от Смолян). Теди Духовникова си спомни за сълзите, пролени в палатка, докато снима деветия епизод на сериала. На екран едва ли ще видим Теди разплакана, защото – както каза самата тя на пресконференцията – героинята й е жена, само когато има полза от това. Все пак човек е склонен да й го прости, когато я види по стоманен поглед, милитъри потниче и кубинки да преследва злото някъде там. А то е там и чака своите зрители...

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР