Бохемски спомен от 80-те

Електриковосините сенки носят усещане за изгубена свобода и предизвикват вашата смелост

20 February 2019

Eлектриковосините сенки, белег на свобода и авантюризъм, са любими на жените с ярка индивидуалност, те ги използват за елегантна рамка на лицето. Синият нюанс е любим сред цветовия спектър на макиажа за очи, тъй като създава усещане за динамика, мистериозност, загадъчност.

Може да е светъл и въздушен като небето или дълбок и интензивен като морските дълбини. Поне така твърдят гримьори и дизайнери (Prada, Dries Van Noten, Elie Saab и Tibi), които се вдъхновиха от ретро излъчването на грима от 80-те и го утвърдиха като универсален цвят на новия сезон.

Визажистите от Prada създават макиаж, подобен на синя маска за сън, украсена с блещукащи камъчета, докато тези на Area се заиграват с текстурите и цветовете, преливайки небесно синьо с ярко жълто във вътрешния ъгъл на очите.

Това, което трябва да избегнете, е да не изглеждате като от ранен клип на Мадона, при която сенките бяха нанесени прецизно и внимателно във всеки щрих.

Модерното излъчване изисква смелост и несъвършенство и за да го постигнете, разстелете сините пигменти върху клепачите с върха на пръстите.

Гуруто сред световноизвестните гримьори Пат МакГрат заяви: „Ключът за успеха на тази визия е, че се създава без никакви ограничения. Гримът е артистично размазан и експериментирането никога не е в повече.“

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР