Рикардо Тиши завихри буря... на подиума!

Лондонската Седмица на модата започва стихийно

18 February 2019

Лондонската Седмица на модата започва стихийно: Своята втора колекция за Burberry Рикардо Тиши нарече „Tempest“, означаващо „силна буря“. С това новият креативен директор на бранда изразява британската култура, метереологичните особености, но говорейки за климатични промени и особености, той деликатно намеква и за политическите сътресения, които са на дневен ред в Обединеното кралство. Брандът обаче цели да изпрати позитивно съобщение, а не да остави мрачен привкус в публиката. 

Афинитетът на Тиши към уличния стил е видим и добре познат още от работата му за Givenchy. Естетиката му е повлияна силно от музиката на 90-те и цветната клубна култура. „Сега Лондон не е така свободен. Наблюдавам внимателно тези подробности, откакто живея тук. Целта ми е да помогна на младите хора да имат глас, свой собствен глас“, споделя Тиши, като този стремеж към автономност и свобода си личи в работата му.

Освен референции към 90-те, раздвижената колекция имаше и гръндж моменти, както и корсетни топове в стил Vivienne Westwood (Тиши вече е правил колаборации с английската дизайнерка). Вижте детайлите от ревюто в галерията.

ТВОЯТ КОМЕНТАР