Стилът на... Рийз Уидърспун

Александрина Петрова 14 February 2019

Снимка: instagram

Рийз Уидърспун – жената, която превърна това да си блондинка в професия! И като говорим за филма „Професия блондинка“, не можем да не припишем заслугите на емблематичната героиня на Рийз – Ел Уудс – която ни показа, че розовият цвят може да бъде очарователен.

Чарът на актрисата не остарява дори със секунда. Тя продължава да е все така слънчева и усмихната, както при първата си поява на екрана. В момента е част от хитовия сериал „Големите малки лъжи“, в който играе редом до имена като Мерил Стрийп, Никол Кидман, Зоуи Кравиц и много други невероятни жени.

Е, след като отдавна е доказала, че розовото й отива, няма да сме коректни, ако го изключим от гардероба й. Рийз харесва този цвят, но също и много други изразителни нюанси. Често я виждаме в бонбонени, ярки цветове, които отговарят на усмихнатата й личност. Много обича синьото – всичките му разновидности! Затова по един или друг начин, актрисата винаги го включва в облеклото си.

Не се притеснява да носи експресивни нюанси като жълтото, зеленото, червеното, лилавото. Но когато го прави, тя изгражда цялата си визия върху цвета, без да го смесва с други и да натоварва тоалета си. На червения килим залага на класиката, но дори там тези цветове присъстват – отново обиграни по същата логика. Ако в ежедневието й можем да я видим във флорални мотиви и принтове, то на бляскавите събития се придържа към монохромното (да, дори към черното и бежовото!). Ако иска да направи някоя по-едноцветна визия по-раздвижена, тя я разчупва с аксесоари.

Вечната блондинка обича и тениските и блузите със забавни надписи. А ако трябва да определим кой е любимият й аксесоар, то бихме казали, че това са очилата. Рийз Уидърспун обожава очила и рядко я виждаме без чифт такива в ежедневните й визи. Залага на очила във всякакви цветове и форми, дори и на такива с формата на сърца. Много добре умее да завършва тоалетите си и с подходящите чанти.

Дъщеря й, Ава Елизабет Филип, прилича толкова много на Рийз, че на някои снимки лесно можем да ги объркаме. Двете дори имат много сходен стил и на червените килими изглеждат като близначки.

Сред любимите марки на Уидърспун безспорно са Chloe (особено за чанти и обувки), Draper James, който е собственият й бранд, изразител на усета й за стил и Mother Denim, тъй като актрисата обожава дънките и визиите с деним, а от там се сдобива с любимите си модели.

За да бъде толкова лъчезарна и излъчваща цялата тази хубава енергия, Рийз просто се старае да се наслаждава на живота си, без да приоритизира неща като кариерата или парите: „На първо място е животът ми, а после всичко останало“, категорична е тя, като допълва: „Не вярвам в съвършенството – в което и да е отношение. Не съществуват съвършени неща, затова не можем и да се измъчваме с очакванията за такива“.

Вижте най-добрите визии на Рийз Уидърспун в галерията.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР