Цветът на 2019 - да го поканим в интериора

За 2019 г. Институтът Пантон избра радостен, вибриращ и много общителен цвят – Living Coral, или по-точно PANTONE 16-1546. В него няма дори процент „тъга“ (изцяло отсъстват синьо и черно) за сметка на пулсиращото червено и яркото жълто

Елка Влаховска 09 February 2019

Diabla by Gandia blasco

Снимка: пресофиси

Този великолепен микс носи усещането за повече топлина, оптимизъм и надежда, че животът ще бъде по-безгрижен и по-радостен. Вече 20 години Пантон обявява т.нар. цвят на годината, проследявайки тенденциите в различни сфери от живота – от модата през интериорния и продуктовия дизайн до индустрията на развлеченията и графичните символи на съвремието. Това е обследване на експертно ниво и с много широк спектър. През годината се наблюдават модните дефилета, пътуващите по света изложби, спортните събития, популярните дестинации за пътуване, филмите, които са в процес на заснемане, за да излезе на сцената главният герой – цветът на предстоящата година.

Living Coral е описван като „утвърждаващ живота нюанс на оранжевото със златни отблясъци“. Как да го включим в дома, за да влезем първи в тренда, който ще ни залее през новата година? Нека да не бързаме да боядисваме някоя от стените в оранжево, а да помислим как ни въздейства този цвят и кое е най-подходящото място и най-адекватната форма да го включим във всекидневната си среда.

Може би най-добре е да си поиграем на декоратори и да заложим на акцентите в интериора – малките аксесоари, посудата, наметалата и възглавничките, кърпите или халатите за баня, осветлението. Какво да очакваме като въздействие върху сетивата ни?

Според интериорните специалисти Living Coral дава усещане за повече топлина в модерните и по-семплите интериори. Ако се комбинира с матови повърхности и естествени материи и материали пък, ще внесе рустикално усещане в дома. Палитрата от земни тонове ще го открои по изискан начин, като създаде атмосфера на спокойствие, комфортна за обитаване.

Неутралните тонове като камък, пясък, скала, различните нюанси на светлосивото с акценти от бяло и черно за по-категорична визия са идеалната рамка, в която цветът на годината ще „заблести“ като примадона на интериорната сцена.

Един по-индустриален декор пък, с наличието на метални елементи, ще извади златните полутонове в Living Coral и ще придаде на интериора софистицирана визия. Този жив и динамичен цвят не по-зле се поставя и в рустикалните интериори, както и в стилистиката на шаби-шик. 

1 КОМЕНТАР
1
Валентина
10 February 2019, 21:03

О, Боже ! Барби е повърнала розАво шампанско ?

ТВОЯТ КОМЕНТАР