Стилът на... Анджелина Джоли

Една наистина впечатляваща еволюция

Александрина Петрова 24 January 2019

Снимка: getty images

С баща като Джон Войт, който е легенда в киноиндустрията, Анджелина Джоли стъпва по червените килими още от 11-годишна възраст. Едва на 16 тя вече ходи по кастинги, а филмът „Хакери“ от 1995 г. й проправя път към славата. Днес вече може да изброим много заглавия на ленти, с които свързваме Джоли (особено „Луди години“, който й спечели Оскар за най-добра поддържаща женска роля).

За Анджелина обикновено се говори в суперлативи. Тя е наричана „най-красивата жена“, като е спрягана и за „най-стилната актриса“. Бидейки под светлината на прожекторите повече от две десетилетия, архивите потвърждават, че тя винаги е изразявала себе си чрез стила си, а той не е никак кохерентен. Анджелина премина през множество фази във визията си и при нея наблюдаваме наистина впечатляваща еволюция. Преди да стане кралицата на елегантните рокли с цепки и обрания макиаж, Джоли се появяваше на червените килими с опушен грим, тениски, потници, кожени панталони и колани с капси.

Ако трябва да опишем стила й сега, той би звучал така: „Черно, черно, черно...бяло“. В началото на кариерата си Анджелина също имаше афинитет към черното, но го носеше по съвсем различен начин. Стилът й бе бунтарски, често в духа на грънджа, а във вечерта, в която получи Оскар през 2000 г., актрисата попадаше изцяло в естетиката на готиката – с коса черна като катран, червени устни, черен грим и дълга, черна рокля по тялото.

Джоли обичаше да опитва различни цветове – от ярки до неутрални - но това, което се забелязва винаги при нея е, че залага само на един такъв. Дори да избере изразителен цвят като зеленото, тя ще бъде облечена от глава до пети в него. Едно от най-скандалните неща, които е правила, е да носи колие с висулка, която представлява флаконче с кръвта на Били Боб Торнтън, с когото бяха женени до 2003 г. (Е, и самият Били Боб носеше такова с нейната). Сега, превърнала се в 43-годишна елегантна дама, която познаваме, това звучи като отнесено до съвсем друг човек.

Разгледайте галерията, която представя нагледно еволюцията на Анджелина Джоли – от експериментиращото 20-годишно момиче с бунтарски дух, до изисканата жена с диамантени обици и прибрана коса.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР