Стилът на... Анджелина Джоли

Една наистина впечатляваща еволюция

eva.bg 20 March 2021

Снимка: getty images

С баща като Джон Войт, който е легенда в киноиндустрията, Анджелина Джоли стъпва по червените килими още от 11-годишна възраст. Едва на 16 тя вече ходи по кастинги, а филмът „Хакери“ от 1995 г. й проправя път към славата. Днес вече може да изброим много заглавия на ленти, с които свързваме Джоли (особено „Луди години“, който й спечели Оскар за най-добра поддържаща женска роля).

За Анджелина обикновено се говори със суперлативи. Тя е наричана „най-красивата жена“, като е спрягана и за „най-стилната актриса“. Бидейки под светлината на прожекторите повече от две десетилетия, архивите потвърждават, че тя винаги е изразявала себе си чрез стила си, а той не е никак кохерентен. Анджелина премина през множество фази във визията си и при нея наблюдаваме наистина впечатляваща еволюция. Преди да стане кралицата на елегантните рокли с цепки и обрания грим, Джоли се появяваше на червените килими с опушени сенки, тениски, потници, кожени панталони и колани с капси.

Ако трябва да опишем стила й сега, той би звучал така: „Черно, черно, черно...бяло“. В началото на кариерата си Анджелина също имаше афинитет към черното, но го носеше по съвсем различен начин. Стилът й бе бунтарски, често в духа на грънджа, а във вечерта, в която получи Оскар през 2000 г., актрисата попадаше изцяло в естетиката на готиката – с коса черна като катран, червени устни, черен грим и дълга, черна рокля по тялото.

Джоли обичаше да опитва различни цветове – от ярки до неутрални - но това, което се забелязва винаги при нея е, че залага само на един нюанс, когато изгражда визията си. Дори да избере изразителен цвят като зеленото, тя ще бъде облечена от глава до пети в него. Едно от най-скандалните неща, които е правила, е да носи колие с висулка, която представлява флаконче с кръвта на Били Боб Торнтън, с когото бяха женени до 2003 г. (Е, и самият Били Боб носеше такова с нейната). Сега, превърнала се в 45-годишната елегантна дама, която познаваме, това звучи като описание на съвсем друг човек.

Разгледайте галерията, която представя нагледно еволюцията на Анджелина Джоли – от експериментиращото 20-годишно момиче с бунтарски дух, до изисканата жена с диамантени обици и прибрана коса.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР