Елън Помпео: Никога няма да напусна "Анатомията на Грей"

eva.bg 17 January 2019

Снимка: getty images

Култовият сериал „Анатомията на Грей“, който започна през 2005 г., ни готви още един 16-исезон догодина, като в момента тече 15-ият. Елън Помпео е неизменна част от шоуто цели 14 години подред.

На интервю за TV Line актрисата сподели, че се чувства готова да продължи напред и да поеме към нов етап от живота си, но екипът на сериала продължава да я привлича по един или друг начин: „Това са предложения, които просто не мога да откажа“, твърди Помпео, особено след последната й сделка за настоящите два сезона на сериала, които ще й донесат 20 милиона долара. Тя признава, че това, което я кара да се колебае да напусне „семейството“ на сериала е, че й се струва наистина хубава среда за работа. Бидейки толкова години главна част от него, тя е свикнала до такава степен с режима на работа, че й се струва безсмислено да се захваща с проекти, които вероятно ще я ангажират с пътувания, лишаващи я от време за децата й: „Истината е, че харесвам сегашното си положение. Независимо колко примамлива изглежда идеята за нещо ново, все пак имам три деца... Все си казвам, че трябва да напусна шоуто, докато то е още на върха, за да не стана част от падението му. Но рейтингът продължава да се качва!“, откровена е Елън.

Сериалът обаче невинаги е приоритизирал интересите на Помпео. Дълги години заплатата й беше много по-ниска от тази на другия главен актьор в сериала – Патрик Демпси – и не беше повишавана. Тя призна публично, че е била изнудвана всеки път, когато е повдигала въпроса. Едва когато Патрик напуска шоуто, тя започва да изкарва по 20 милиона годишно: „Преди това винаги използваха Патрик като средство да не ми дават толкова пари. Казваха ми, че не се нуждаят от мен, тъй като си имат него. Така беше години наред. Не знам дали не са изнудвали и него по този начин, защото никога не сме обсъждали хонорарите си. Веднъж поисках да получавам с 5 000 долара повече от Патриксамо заради принципа. Все пак шоуто е „Анатомията на Грей“, а аз играя Мередит Грей. Те обаче не пожелаха да ми ги дадат. Можех да си тръгна, но беше въпрос на чест. Това е моят сериал, аз съм номер едно в него, защо трябва да си тръгвам заради някакъв мъж?

Елън оцеля и след подобни сътресения във вътрешните отношения на сериала. След толкова трудно извоювана позиция, която след напускането на Демпси я направи най-високо платената актриса на малкия екран, не е лесно просто да си тръгнеш и да започнеш отначало...

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР