Вечерта на дамите

Две дами си поделиха наградата за най-добра актриса на големия и малкия екран на Critics' Choice Awards

eva.bg 14 January 2019

Патриша Аркет и Ейми Адамс

Снимка: getty images/guliver

Наградите на критиците бяха раздадени снощи в Санта Моника и ако трябва да изброим едно филмово заглавие, което се очерта като големия победител, то това е „Roma” на Алфонсо Куарон. Лентата спечели в цели четири категории, сред които за най-добър филм, за чуждоезично заглавие, както и два индивидуални приза за Алфонсо Куарон.

Особено интересна обаче беше ситуацията в категорията за най-добра актриса във филмова продукция, където статуетката бе поделена между Глен Клоуз за „Съпругата“ и Лейди Гага за „Роди се звезда“. Пак между две топ дами беше поделен и призът за най-добра актриса в лимитиран тв сериал, където статуетка получиха Патриша Аркет за „Escape at Dannemora“ и Ейми Адамс за „Sharp Objects“. Явно добрите женски роли са били толкова много, че един приз просто не е стигал, защото при мъжете нямаше подобно дублиране на статуетки. Крисчън Бейл заслужено спечели за „Vice”, а при сериалите призът отиде при Дарън Крис за „Убийството на Джани Версаче“.

Лейди Гага спечели още една статуетка, която напълно заслужено бе за песента й „Shallowот "Рроди се звезда". А освен за играта на Крисчън Бейл, филмът Vice” бе поощрен с призове в още две категориии. “Black Panther” също се оказа победител в три категории, а при сериалите с по три статуетки могат да се похвалят „Американците“ и “The Marvelous Mrs. Maisel”.

Целият списък с отличници може да видите тук, а в галерията ни може да разгледате реакцията на победителите.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР