Златен глобус 2019 – Гага спечели, филмът загуби

Рами Малек триумфира, Брадли Купър остана с празни ръце

eva.bg 07 January 2019

Лейди Гага спечели в категорията за песен

Снимка: getty images/guliver

Наградите Златен глобус излъчиха своите победители за 76-и път и трябва да отбележим, че един от основните фаворити по брой номинации „Роди се звезда“ в крайна сметка спечели само в една категория, което със сигурност е разочаровало Брадли Купър (режисьор на лентата и в главната роля).

Затова пък, противно на негативните отзиви на повечето критици относно играта на Рами Малек в биографичния филм за Фреди Меркюри „Бохемска рапсодия“, той спечели приз за най-добра мъжка роля. Лентата спечели и в категорията за най-добра драма. Статуетката за най-добър актьор в комедия пък отиде при Крисчън Бейл за играта му във „Вице“.

За най-добър мюзикъл бе отличен „Зелената книга“, който спечели и в категорията за сценарий. За най-добър чуждоезичен филм бе избран „Рома“ на Алфонсо Куарон, който спечели и в категорията за режисура.

И докато Брадли Купър остана с празни ръце, то колежката му от „Роди се звезда“ Лейди Гага успя да триумфира в една категория, при това съвсем заслужено – за най-добра песен за „Shallow“. Глен Клоуз бе отличена за най-добра главна женска роля в драма за играта си в „Съпругата“, а в категорията за мюзикъл/комедия пък бе отличена Оливия Колман за „Фаворитките“.

Що се отнася до телевизионните сериали, там бяха отличени „Американците“ в категорията за драма, „Методът Комински“ за комедия и „Убийството на Джани Версаче“ за мини сериал. Сред наградените актьори и актриси от продукции за малкия екран пък бяха Сандра Оу за „Killing Eve“, Патриша Аркет за „scape at Dannemora“, Рейчъл Броснахан за „The Marvelous Mrs Maisel“, Ричард Мейдън за „Bodyguard“, Майкъл Дъглас за „Методът Комински“, Патриша Кларксън за „Sharp Objects“.

 

 

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР