Въпрос на стил

Модните равносметки на Биляна Славейкова и личният й избор от новата модна дестинация ANSWEAR.bg

26 December 2018

Отличен старт за финал на 2018 година – горещата модна платформа ANSWEAR стъпи официално на българския пазар, готова да предложи над 300 световно известни модни марки и прекрасно обслужване - пробвате в уюта на дома си и запазвате само онова, което е точно за вас (независимо дали говорим за дрехи, обувки, аксесоари и останалите основни съставки на добрия гардероб). Още по-хубавата новина е, че всички те са налични и ще бъдат доставени при вас до 4 дни най-късно. А веднъж станали част от Answear Club, получавате отстъпка за всяка покупка и постоянен достъп до ексклузивни събития.

Стартът на ANSWEAR.bg бе отбелязан и с вълнуваща колаборация с три не по-малко впечатляващи момичета, които не само обичат, но и знаят как да се забавляват с модата! Първата от тях е Биляна Славейкова, създател на платформата girlsweare.com и още куп други интересни проекти, и както самата тя се описва: журналист, коктейлен ентусиаст, жена, която влиза в собствената си кола през багажника.

Вижте страхотното видео с нея, създадено специално за ANSWEAR.bg, а след него и модните й равносметки за годината. Както и личната й топ 5 селекция от модната платформа, запазена в нашата галерия.

Личната ти модна равносметка за 2018 година?

2018 е годината, в която най-после знам какво имам в гаредероба си и то е там с причина. В началото й направих 30-Day Minimalism Game на theminimalist.com, което ме освободи от вещи, които без да преувеличавам, престояваха там от 10 години, а не бяха Burberry тренчове, например, че това да е оправдано. Нещата, които останаха и ще се задържат трайно са така наречените опорни точки на гардероба (качествени палта, панталони, рокли), които най-често смесвам с по нещо тренди в момента, че понякога дори и с нещо втора употреба. Продължавам да се влюбвам всеки път щом видя обувки Melissa (има ги вече и в България благодарение на Answear), а другата ми слабост са палтата (с добър и изкуствен) косъм.

Кой е твоят топ 3 на модните събития за 2018?

Повсеместният фаворит, разбира се, е кралската сватба и двете рокли на Мегън Маркъл. Нещо, в което се влюбих от пръв поглед бяха романтичните творения на Maira Grazia Chiuri от шоуто на Dior Fall’18. И разбира се си заслужава да споменем Golden Globes,  #WhyWeWearBlack и всички актриси, които се обединиха около кауза и насочиха внимание към нея с модния си избор.

И какво / кой ще следиш с интерес през 2019?

Интересно ми е движението във високия клас стрийт мода в последните години. Внезапният хайп около един бранд за няколко месеца (през които е cool и всички го носят и обожават) и не след дълго абсолютният му крах и изоставяне от феновете, които минават на следващия бърз бранд. Любопитна съм дали това ще се случи с OFF-WHITE, така както се случи с VETEMENTS, например. Интересно е дали наблюдаваме някакви нови закони и цикли в модата?

Любимата ти модна находка за 2018 е…

Деним яке на сърца от Lazy Oaf (колекцията е Betty Boop x Lazy Oaf).

А през следващата година ще инвестираш в…

Като начало в ски екипировка и апрески от Moon Boot (пак в България ги има в Answear) за първата ми зимна ваканция от много години насам. Коледната ми покупка е един мъжки тренчкот (обичам oversized дрехи и редовно си купувам мъжки такива) от френския бранд Drôle de Monsieur. Проблемът, който това води със себе си е, че приятелят ми си ги присвоява и редовно се оказват в неговия гардероб.

Тенденцията, която чакаш с нетърпение да се завърне е…

Аз съм тотално 90s момиче и всичко оттам е добре дошло - кропнати топове, каре, преексонирани рамене, oversized деним и кожени якета, палта с косъм и кубинки... Всичко!

И с удоволствие ще продължиш да носиш...

Барети. Без значение колко пъти влизат и излизат от мода.

Най-добрият моден съвет, който получи в последно време е...

Веднъж овладееш ли напластяването (така нареченият layering), можеш да изглеждаш добре и да ти е топло едновременно. Отне ми години нелепи опити, но мисля, че най-после открих как работи в моя случай.

Думата, която те описва най-добре в момента е...

Удовлетворена - спокойна съм да кажа, че 2018 беше добра година, в която видях много, направих много, пораснах много.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР