Жизел Бюндхен: Да си перфектен е нереалистично

eva.bg 14 December 2018

Снимка: getty images

Жизел е един от най-успелите супермодели в модния свят, обявяван многократно за икона на красотата. Бюндхен обаче стои далеч от подобни определения, споделяйки, че само когато спрем да робуваме на идеалите за красота, можем ще сме истински щастливи.

Попадайки в тази индустрия, тя неминуемо се сблъсква с нейната безпощадност и стандарти. Сега 38-годишната Жизел има нов, по-зрял поглед по въпроса: „Това е като затвор: 24 часа, 7 дни в седмицата непрестанно да се стремиш да покриваш критериите за красота, които ти налагат отвън. Започваш да живееш като в кутия, а всички неща, които хората казват за теб, започват да те определят, да ти заповядват, че трябва да бъдеш такава или друга. Но така не може да се живее. Имам само един живот, затова искам да се уверя, че мога да му се наслаждавам. Да си перфектен е нереалистично. Спрях да позволявам другите да определят каква трябва да бъда“, сподели тя пред австрийското шоу Today, където промотира своята автобиография: „Lessons: My Path to a Meaningful Life".

Бившият модел на Victora’s Secret редовно споделя в мрежата позитивни мисли, мотивиращи всеки да държи повече на себе си и на здравето си. Тя се отдава на медитация, често пътува на тихи и изолирани места, за да остане насаме с мислите си.

Жизел е омъжена за Том Брейди, с когото отглеждат три деца - най-голямото е от предишния брак на Том, а останалите две са техни биологични деца -  Вивиан Лейк и Бенждамин.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР