Нова година, нови приключения

Стягайте куфарите!

eva.bg 29 December 2018

Снимка: instagram

В края на всяка година идва време за равносметки, но и време за обещания. Въпреки че не е нужен конкретен повод, за да се впусне човек в приключение, в навечерието на новата година ви предлагаме списък с 8 невероятни дестинации, които поради една или друга причина си струва да посетите през 2019 г.

Матера, Италия

Този красив град в Южна Италия е известен със своите скални къщи. Старата му част (Sassi di Matera) се дели на две части Сасо Барисано (Sasso Barisano) и Сасо Кавеозо (Sasso Caveoso). Последната е най-старата част, където са живели първите заселници в района. Така наречените саси“ са пещерите в скалите, които са служели за техни убежища. В продължение на десетилетия пещерите бяха необитаеми, но през последните няколко години предприемачи се заеха с възстановяването им, трансформирайки ги в уникални хотели като Sextantio Le Grotte della Civita, част от Design Hotels.

Агра, Индия

През 2019 г. реставрацията на величествения Тадж Махал ще приключи и ще можете да го видите в пълния му блясък. Перфектните дни за почивка са между ноември и март, за да се избегнат силните сезонни ветрове, наречени „мусони“. За препоръчване е хотелът Oberoi Amarvilas, където всяка стая има изглед към Тадж Махал. Представете си да започвате деня си, гледайки към най-бляскавия паметник на моголската архитектура!

Савана, Джорджия

Този град е известен със забележителните си площади и очарователни плачещи върби, но в него разцъфва и съвременният дизайн, благодарение на колежа Savannah College of Art and Design (SCAD), който празнува 40-годишен юбилей. Ако искате да се потопите в духа на града, посетете Perry Lane Hotel, който е част от Luxury Collection. Неговият дизайн е дело на студенти от SCAD. Друго приятно място за отсядане е The Alida, Savannah, a Tribute Portfolio Hotel –бутиков хотел с изчистен дизайн.

Намибия

В тази държава можете да откриете другата страна на Южна Африка – с почти никаква растителност и дюни от червен пясък. По-голямата част от пустинята Намиб се намира именно в Намибия, като тази пустиня е сред най-старите на земята, оформила се преди около 55 милиона години. В държавата можете да видите наистина впечатляващи гледки. Според туроператори като Red Savannah, хижите, които продължават да се строят там, изстрелват Намибия сред луксозните дестинации за пътуване. Такива са например Omaanda Zannier Hotels, намиращи се в частен резерват. Те представляват луксозни хижи, които са изключително просторни, но и уютни.

Сингапур

2019 г. е перфектна за посещение на Сингапур, тъй като тогава ще се честват 200 години от основаването му от Стамфорд Рафълс. Също така летището Singapore Changi Airport открива своя нов терминал, а емблематичният хотел Raffles Singapore отново отваря врати след реновацията си. Хотелите Capitol Kempinski Hotel Singapore, Six Senses Duxton и Six Senses Maxwell също са за препоръчване. В Сингапур на едно място са събрани традициите и свръхмодерното развитие на епохата, което прави дестинацията много любопитна.

Петра, Йордания

Този невероятно красив червен град, наричан „едно от чудесата на древния свят“, е чудесен начин да обогатите културата си. Забележително е колко от сградите са останали добре съхранени. В началото на 2019 г. музеят „Петра“ (Petra Museum) ще отвори врати, за да разказва историята на това вълшебно място. Името на града означава „скала“, а жителите му са били майстори в изсичането на къщи, храмове и фасади. Интересът към Средния Изток е засилен в последните години и определено има защо. Някои дестинации не са за пропускане.

Вътрешно Японско море, Япония

Така нареченото „Вътрешно Японско море“ е междуостровно море на Тихия океан. Освен че е много красиво, това е перфектното място за любителите на изкуството: от април до ноември през 2019 г. там ще се проведе арт фестивалът Setouchi Triennale . Триеналето е инициатива на Chichu Art Museum. Районът е спокоен, а в него се организират страхотни обиколки с яхта, чрез които можете да се насладите максимално на красотата на мястото.

Лихтенщайн

Тази малка европейска държава, граничеща с Австрия и Германия, също има заслужено място в този списък. 2019 г. е перфектна за посещение на Лихтенщайн, тъй като тогава ще се честват 300 години от своето обявяване за наследствено имперското княжество от император Карл VI през 1719 г. Празненствата по повода започват от 27 февруари с откриването на специална изложба в Националния музей на Лихтенщайн (Liechtenstein National Museum) 27 февруари. Красивата природа на Лихтенщайн е безспорна – там имате гледка към величествените Алпи, а малките селца, разположени в долината на река Рейн, са наистина приказни.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР