„Аве Мария” с Люси Дяковска

eva.bg 15 December 2018

В един от най-хубавите дни на годината, Стефановден (27 декември), когато коледните подаръци са раздадени, но пиенето на новогодишното шампанско предстои, можем да си доставим удоволствието да чуем „Тиха нощ, свята нощ", „Feliz navidad", „Аве Мария", както и други емблематични песни за Коледа и Нова година от всички краища на света, музикални шедьоври от Италия, Франция, Англия, Америка, България, Русия в темпераментното изпълнение на Люси Дяковска със Софийската филхармония. За да е пълно удоволствието, не друг, а великолепният актьор Владимир Пенев, който със своята брада без друго създава асоциации с главния коледен герой, ще разказва между песните истории за любов и надежда.

Аранжиментите на песните, които ще чуем в зала „България”, са поверени на Румен Бояджиев-син, Гого Милтядов и Константин Добройков. Диригент е маестро Найден Тодоров.

За Люси в концерта има и един много личен момент - тя ще изпълни песен, чийто оригинал е написан от дядо й, композитора Иван Вълев, за женски хор.

Заради големия интерес Софийската филхармония пуска и втора дата – 28 декември. Тогава пред първия оркестър ще застане един от най-младите диригенти у нас Димитър Косев.

Билетите – на касата на зала „България", Ивентим и Ипей.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР