Стилът на... Ума Търман

Александрина Петрова 26 July 2020

Снимка: getty images

Правим ревизия на гардероба на Ума Търман – любимата русокоса актриса от филмите на Тарантино, която „успя да убие Бил“. В реалния живот обаче тя е оставила бойната екипировка и е една от най-стилните дами на Холивуд.

На червения килим Ума блести с елегантност. Тя обича ярките цветове, но ако залага на такъв, се придържа към него за цялата си визия – няма да я видим в шарени ансамбли. Много й отиват монохромните такива. Тя знае това и често се придържа към тази тактика. Ако пък избере по-лъскав тоалет от бляскава материя, то всеки аксесоар следва логиката на облеклото, за да се избегне кичозният резултат.

В личния живот за актрисата на първо място е удобството: „Стилът ми се измени през годините. Преди време той беше по-скоро „хипарски“. Но винаги са ми харесвали изящните, красиво изработени тоалети. Предпочитам комфортни дрехи, които се носят с лекота. Не обичам да бъда измъчвана от тоалета си, нали разбирате... Не харесвам твърде разголените визии, нито твърде претенциозните такива. Търся перфектния баланс между това да се чувствам стилна, но и свободна в дрехите си“, споделя Ума.

Тази свобода дава на Търман увереност, която е много важна за обличането на който и да е тоалет. Тя е категорична, че в стила всичко трябва да става естествено, просто и лесно: „Ако се престараваш, значи не си уверен в себе си и в това как изглеждаш“, казва актрисата, като допълва: „Модата е машината, движеща своя бизнес, докато стилът е неосъзнатият вълшебен елемент, който не може да бъде купен с пари. Всичко е до това да се чувстваш комфортно, не само в дрехите си, но и в собствената си кожа.“

Ума знае кое й стои добре и не му изневерява. Тя никога не е прекалявала нито в грима, нито в експериментирането с прическите.

По повод остаряването, тя споделя: „Като актриса мога да кажа, че всеки етап от развитието ми е бил важен. Когато бях на 20 всички ми повтаряха, че това ще бъдат най-силните ми години, а след раждането на децата, кариерата ми ще приключи. Но с годините се натрупва опит, който допринася за креативността. Ролите, които мога да играя като зряла жена, са далеч по-интересни от онези, с които съм се заемала като по-млада, затова напредването на годините е нещо хубаво за мен“.

Разгледайте най-запомнящите се визии на Ума Търман в галерията.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР