Масло от шипка - любимият естествен продукт на Кейт Мидълтън

Неслучайно херцогинята се разкрасява с него...

eva.bg 21 December 2020

Дерматолозите са категорични в своите проучвания: маслото от шипка е същински дар за кожата. Намалява пигментацията и изравнява тена, изглажда бръчките и безкомпромисно се справя с дехидратацията. Това важи с пълна сила и за кожата на косата. Ако скалпът е сух, то маслото от шипка е правилното решение.

Известно е, че херцогинята на Кеймбридж залага на масло от шипка. Тя започва да го използва още по време на бременността си с принцеса Шарлот, а оттогава то неизменно присъства сред продуктите й за красота.

Кое прави маслото от шипка толкова специално?

Естествен антиоксидант

Маслото от шипка съдържа токофероли и каротеноиди, които имат силни антиоксидантни свойства. Стресът и замърсеният въздух са ежедневните врагове на кожата. Затова използването на масло от шипка може да минимализира всички тези външни негативни влияния.

Бори се с акнето

Появата на акне, която може да бъде и много внезапна и неочаквана, може да срине самочувствието ни за секунди. Причините за подобен проблем с кожата са всевъзможни и обикновено комплексни, затова борбата с акнето трябва да бъде извършвана внимателно и под наблюдението на специалист. Известно е обаче, че някои натурални продукти, като маслото от шипка, имат благоприятно влияние в подобни случаи. То съдържа линолова киселина, а тя е ключова, защото щом мастните киселини на кожата се увеличават, полиненаситените такива (като линоловата киселина) намаляват. Недостигът им обикновено е причина за поява на акне. И тъй като всяка кожа е уникална и реагира различно на определен вид терапия, може да попитате дерматолога си как правилно да се възползвате от благата на маслото от шипка. Със сигурност има варианти за включването му в разкрасяващите ви седмични маски и цялостна грижа за кожата. 

Съдържа важни витамини

Дерматолозите, работили със знаменитости като Деми Ловато, Миранда Кер, Гуинет Полтроу и много други, твърдят, че маслото от шипка съдържа два много важни витамина – А и C. Тези витамини поддържат младежкия вид, а и са подходящи за всеки тип кожа – от суха до мазна.

Изглажда бръчките

Едно от най-големите предимства на маслото от шипка е, че изглажда лицето и се бори с бръчките. Това е така, тъй като то стимулира синтеза на колаген и еластин, което подобрява цялостния вид на кожата и я стяга.

Възстановява липидната бариера на кожата

Кожната липидна бариера може да се повреди от много фактори: прекалено често ексфолиране, сух климат, акне или външни дразнители. Така в структурата на бариерата се получават малки, невидими пукнатини, които допускат много по-лесно външните дразнители да оказват негативно влияние върху кожата. Маслото от шипка е богато на липиди, поради което затваря тези пукнатини и възстановява състоянието на кожата. Големият плюс е, че то ви дава хидратация в дълбочина, която е особено необходима през студените месеци.

Многофункционалност

Маслото от шипка може да се прилага във всякакви случаи. То може да бъде вашият спасител при пътуване и спорт. Когато летите със самолет например, кожата неизбежно се изсушава. Можете да предотвратите това, като използвате няколко капки от него преди полета.
Ако ходите на плуване, със сигурност сте забелязали, че хлорът изсушава кожата. Затова маслото се препоръчва след такъв вид спорт, а също и след излагане на слънце и къпане в солена вода. Не на последно място, маслото от шипки предотвратява появата на стрии при бременност, а дори само това е причина да бъде прекрасен продукт.

Nota Bene

Дори и с толкова полезна съставка не трябва да се прекалява. Нека не забравяме, че бариерата на кожата е изградена от вода и масла. Ако й даваме в повече от едното, тя няма да реагира добре. Всичко е въпрос на баланс между двете. Затова дерматолозите препоръчват да се прави терапия на лицето с него веднъж в седмицата, а ако това се извършва повече от веднъж, то нека маслото да бъде смесено в друг козметичен продукт. Няколко капки от него в крема ви за лице няма да навредят. Тези от вас, които страдат от суха кожа, могат да масажират лицето си с олиото, съчетавайки го с хидратиращ крем. Останалите, с нормална до комбинирана кожа, могат само да го нанесат с леки потупвания върху лицето си (без масаж!).

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР