Нов прозорец към света

QLED TV от Samsung е много повече от телевизор

eva.bg 28 November 2018

Има причина определени пространства да бъдат наречени „дом“. Мястото, на което се чувстваме вкъщи, е най-важното от всички други. В него сме търсили и събрали най-доброто за себе си и семейството. У дома винаги има някои задължителни принадлежности, които превръщат това място в незаменимо за всеки от нас.

Телевизорът е един от тези елементи, които са задължителни за усещането за дом. Няма нищо по-хубаво от това да седнеш на дивана след натоварения ден и да гледаш нещо приятно. Това е значима част от деня, която трябва да ни доставя много удоволствие. Отминаха дните, в които хората гледат телевизия на малък и тъмен екран, заобиколен от бъркотия. Съвременния свят ни предлага несравними зрителни изживявания, които съвсем не са за изпускане.

Тази година Samsung постигна подвиг в еволюцията на телевизорите, представяйки ни QLED TV. Със своя голям екран с над един милиард цветове и нюанси, моделите от тази серия визуализират нещата като в реалния свят. Моделите Q9F, Q8F, Q7F могат да се нарекат „същинско попадение“ по отношение на дизайна – той е гладък, минималистичен, а безрамковият екран изглежда по-широк и допринася за удивително кинематографско преживяване. И тъй като изглеждат зашеметяващо добре от всеки ъгъл, можете да поставяте телевизора в средата на по-голямо простраство, като така да разделите зоните в него. Най-хубавото е, че One Mount усъвършенстването за тези телевизори позволява да ги сложите на стената с незабележимо разстояние от нея! Ето как:

Много често се случва да не можем да видим екрана, когато има много слънчева светлина в стаята. Е, сега QLED телевизорът оставя тези досадни неща в миналото: благодарение на по-наситения и по-тъмен черен цвят, който подчертава всеки отделен детайл, вече няма значение колко светлина има в стаята. Нещо повече – сега можем да виждаме „отвъд сенките“. Q HDR е създадена, за да осигури широк диапазон от яркост и контраст, които да вдъхнат живот във всички нюанси на картината. Сега можете да обърнете внимание на всеки детайл, независимо колко е тъмна сцената на филма.

Режимът Ambient Mode предоставя полезна информация през целия ден, дори когато не гледате активно филми и телевизия. Но по-впечатляващото е, че в Аmbient Mode телевизорите могат да пресъздават цвета и десена на стената. По този начин се създава впечатляващ визуален ефект, чрез който екранът естествено се слива със стената зад него. Вижте Ambient Mode в действие:

 Затова бихме могли да кажем, че QLED TV e нов прозорец към света. Защото ви кара да виждате картината, а не телевизора. Дори проблемът с преплетените кабели е решен. За тези телевизори Samsung създават One Invisible Connection. Тази функция съчетава само в един кабел захранването, както и AV сигнала. Кабелът е дълъг 5 метра, което позволява да избираме къде да поставим телевизора, независимо от разстоянието до рутера или електрическия контакт.

Другият плюс на One Invisible Connection е, че ако вече сте приключили с ремонта, няма нужда да започвате наново, скривайки всички кабели, защото тук всичко се събира в един-единствен.

Както казахме, у дома всичко трябва да „ни слуша“ и да работи в наша полза. QLED телевизорът може да бъде управляван от гласа ви и да му задавате команди, с които да стартирате любимите си предавания, както и да управлявате съвместимите устройства.

Повече информация можете да намерите тук.

1 КОМЕНТАР
1
Jelka
28 November 2018, 13:52

Излиза, че преди създаването на телевизията не е имало уют в домовете. Нито удоволствие като се върнеш вкъщи.
Какъв прозорец като повече затваря, отколкото отваря познанието, креативността и социалните контакти. Да не говорим за облъчването на децата в пряк и преносен смисъл.
Разбираме, че е платена реклама,но все пак поне малко реалистичност би била добре дошла.

ТВОЯТ КОМЕНТАР