Пиърс Морган срещу Little Mix: Феминизмът не значи разсъбличане

eva.bg 20 November 2018

Журналистът Пиърс Морган, водещ на предаването Good morning Britain, възропта срещу женската група Little Mix. Наскоро изпълнителките промотираха новата си песен „Strip”, с която претендират, че защитават идеите на феминизма за социална идентичност, свободна от етикетите и предразсъдъците. Те направиха това, позирайки голи, като върху телата им бяха изписани различни обиди, нападки и неприятни епитети, които жените понасят всеки ден в социума.

Но Пиърс Морган ни предлага друга гледна точка. За него момичетата от Little Mix не са направили нищо друго, освен да се съблекат, което съвсем не е необичайно явление в днешно време: „Това не е никаква феминистка позиция, а просто циничен опит за продаване на продукт“, категоричен е той.

53-годишният Пиърс дори ги иронизира, като направи пародия на кадъра на Little Mix. На забавната снимка той лежи гол, а надписите върху него също са обиди, които той е понасял, като „арогантен“ и „пренебрежителен“: „Ето, аз съм гол, значи и аз съм феминист и то точно толкова, колкото и те“, иронично подмята той по повод снимката.

Морган даде добрия пример с това, че много знаменитости като Ким Кардашиян и Емили Ратайковски постоянно използват голите си тела за пари, изкарвайки милиони по този начин, но да нарекат това „борба за женска свобода“ или „феминизъм“ е лицемерно, несправедливо спрямо техните фенове: „Защо не спрем да се преструваме, че нещо като това целият свят да е виждал задните ти части е феминизъм?!“, пита той.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР