Домашна ирисова диагностика

19 November 2018

Домашната ирисова диагностика помага, като се вгледаме в очите на болния, да получим представа за това дали е болен и ако е - от какво. Трябва да гледаме ирисите при добро осветление, като се стараем колкото се може по-точно да преценим дали по тях има черни точки и ако има, да определим разположението им.

- поставете болния срещу светлината, погледнете в очите му и внимателно разгледайте ирисите, като първо обърнете внимание на количеството тъмни точки, а след това на разположението им.

- ако не забележите тъмни точки, това означава, че в този момент човекът или не страда от хронично заболяване, или е в лека форма, или се е появило съвсем наскоро.

- ако откриете тъмни точки, значи в дадения момент хроничното заболяване се е активирало. При това положение болният трябва да отиде на лекар.

Домашната ирисова диагностика може да помогне на хора, които не обръщат особено внимание на здравето си, привикнали към заболяването и състоянието си, и сега са решили да направят първата крачка в обратна посока. Ирисите показват какво в организма е изпуснато от контрол. Към лечение, разбира се, се пристъпва само след намесата на лекар.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР