Мъжът днес

Как се изменя концепцията за мъжествеността и мъжкото - разказва и показва Vogue Italia...

Александрина Петрова 14 November 2018

Vogue Italia подготвя третия си фотографски фестивал, който тази година ще се проведе в Милано от 15 до 18 ноември. Photo Vogue Festival е проект на Франка Соцани. За кратката си история този фестивал успява да се превърне в значителна арена за обсъждане на ролята на модната фотография в съвременното общество. Както знаем, подобен род „изследвания“ станаха важна част от ДНК-то на самия Vogue Italia, допринасяйки за цялостната му история, в която списанието публикува особено провокативни фотографии, които привлякоха вниманието към остри социални проблеми.

С популярността на Instagram и Pinterest модната фотография се превърна в доминираща визуална форма, която влияе на това какви искаме да бъдем. На 15-ти ноември в бившата фабрика Base Milano ще бъдат поместени фотографиите, засягащи въпроса: „Какво е да бъдеш мъж днес“. Изложбата носи името „All That Man Is — Fashion and Masculinity“. Куратори са главният редактор на Vogue Italia, Емануеле Фарнети, и главният фоторедактор на списанието - Алесия Главиано. Кадрите не са дело само на един фотограф, а на десетки такива. Творбите са селектирани от архивите на мъжкото L’Uomo Vogue, което също се оглавява от Емануеле Фарнети. Снимките показват широк спектър на това как мъжът може да бъде изобразяван и възприеман.

В епохата на движения като Me Too, в която хората търсят нови пътища на самосъзнание и самоопределение, подобна изложба поставя интересни въпроси и нови перспективи за мъжкия ролеви модел. Вижте 48 избрани фотографии от изложбата в галерията

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР