„Унищожителят”: С Джерард Бътлър на дъното

Екшънът „Унищожителят” („Hunter Killer”) на режисьора Донован Марш е в кината от днес. Какво да му гледате на този филм? Колкото и позитивно настроена да съм – петък е, Емо Чолаков каза, че лятото се връща и прочие – истината е, че няма какво. Вари го, печи го, мисли го – зле!

Ирина Иванова 26 October 2018

Зле, с Джерард Бътлър – това са двете неща, които мога да кажа за „подводния” военен екшън „Унищожителят”. Бътлър е в ролята на капитан Джо Глас, ангажиран за супермисия, която да открие какво се случва с американска патрулираща подводница, изчезнала в руски води в Северния ледовит океан. А се случва това, че могъща и злонамерена банда руски военни искат да предизвикат Трета световна война и да извъшат нещо като световен преврат. Капитан Джо Глас обаче няма да позволи това да се случи и дори ще спаси отвлечения руски президент Закариев. Понеже тук руснаците не са само лоши, а има и добри, и всъщност добрите руснаци и добрите американци, начело с Джерард, естествено, се бият срещу лошите руснаци. Многопластова работа, казвам ви!

В 89% от времето гледаме някакви, приличащи на гигантски патрони подводници да се носят (понеже са под вода все пак) насам-натам из дълбокото синьо на фона на непрестанно тихо бучене (от налягането, сещате се), американски тюлени да стрелят, и разни неща да се взривяват, и Джерард Бътлър да гледа като много печен военен, преживял какво ли не, и да говори пълни глупости с тотално безразличие в погледа. Понеже отлично знае, че с филм като този може само да не падне зад борда на бизнеса, нищо повече.

А, да, във филма се вясва и Гари Олдман в ролята на нещо като „гарант”. „Не може да е толкова тъп този филм, след като Гари Олдман участва!” Ами, ами! Може и още как!

Ако така или иначе през уикенда ви се ходи на кино, по-добре гледайте нещо от програмата на откриващия се днес с филма „Маккуин”, посветен на лошото момче на британската мода Алекзандър Маккуин, фестивал „So Independent!”. Може би „Грешното възпитание на Камерън Поуст” или „Фантастичната жена”, или пък си изберете нещо друго на http://soindependentfilmfest.com/2018/.

Много по-добре, отколкото да ви потънат гемиите от скука на „Унищожителят”.

 

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР