Стилът на... Ан Хатауей

Класически блясък, широки усмивки и голи гърбове...

eva.bg 06 December 2020

Днес черпим вдъхновение от една от любимите ни актриси: Ан Хатауей. Образът, който й спечели световна слава, беше този на „лишената от стил“ Анди Сакс, която работи в модната библиясписание Runaway. За лентата „Дяволът носи Прада“ Хатауей споделя: „Този филм промени живота ми“. В реалността обаче чувството й за стил е едно от най-силните й качества.

Проследявайки модните й предпочитания, дълго време стилът на Ан можеше да се опише с три думи: Valentino, Valentino, Valentino… Преди брандът да бъде поет през юли 2016 г. от настоящия му креативен директор – Пиерпаоло Пичоли – той беше в ръцете на Валентино Гаравани. Ан Хатауей беше муза на Гаравани още от началото на кариерата си и многократно сме я виждали да стои редом до италианския дизайнер като негова дама на звездни събития. Тя без съмнение се чувства добре във Valentino, а аристократичният характер на марката й приляга съвършено.

Визиите на актрисата за червения килим са наистина впечатляващи. Тя винаги успява да очарова с афинитета си към класиката. Изящните елегантни рокли с изчистен дизайн са често срещан избор за Ан. Личи й, че обича монохромните тоалети, независимо дали носи рокля, или костюм – обикновено залага на определен цвят, като се съобразява с неговите „капризи“, изграждайки всичко останало спрямо него. Черната дантела й е слабост също толкова, колкото голите гърбове.

Червеното определено е нейният цвят, макар и по-често да я виждаме в черно, бяло или синьо. Дори и в грима, когато залага на матовото червено червило, никога не може да сбърка, тъй като много й отива.

Както може да бъде обрана, така Ан Хатауей не се страхува и да експериментира и определено знае как да го прави. Тя харесва асиметричните рокли на Vivienne Westwood, полите до коляното на Salvatore Ferragamo, ярки цветове от Prada и интересните принтове на Jean Paul Gaultier. Ако избира бляскава визия, то Ан знае как да изглежда класно, без да е прекалено натруфена. Роклите й с камъни, пайети и блестящи материи никога не са съчетавани с тежки бижута или грим – актрисата превръща самите тях в едно голямо бижу. Иначе се насочва към диамантените колиета, обици и гривни, които подхождат съвършено на изтънчения й стил. Многократно Tiffany & Co са давали блясъка, допълващ тоалета й.

Метаморфозите на Ан като актриса са налице и в стила й. Но независимо от промените, които прави, почеркът й винаги е елегантен. Виждали сме я с къса и дълга коса, с руса и кестенява, облечена в класическо черно, но и в ярки нюанси. Ако тя следва принцип, то той определено играе по правилата на минимализма. Колкото по-просто, толкова по-добре. Това важи с пълна сила за грима и прическите й. Ан Хатауей постига перфектния баланс. Дори и в по- „драматичните“ си визии, тя набляга на нещо конкретно, без да утежнява останалото.

„Обичам дрехите. А повече от брандовете и лейбълите, обичам дизайна. Харесва ми, че чрез облеклото може да се изрази определена култура и че хората показват личен стил и вкус. Това звучи като страхотно хоби!“, споделя тя.

Най-запомнящите се визии на Ан Хатауей можете да разгледате в галерията.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР