Кодова дума: ЛЮБОВ

09 October 2018

Кадър от „На плажа Чезъл“ (2017)

Снимка: CineLibri

Един от любимите ни фестивали, който успява да обедини както страстта ни към качествената литература, така и тази към хубавото кино, ще се проведе за четвърти път в София и ако все още не сте решили какво да гледате, е крайно време да поправите грешката си. Единственият по рода си кино-литературен фестивал CineLibri стартира на десети октомври с прожекция на филма „На плажа Чезъл“ (2017) в Зала 1 на НДК в присъствието на Иън Макюън, автор на романа и съсценарист на филма. Големият британски творец и общественик, който пристига в България специално за откриването на фестивала, ще бъде удостоен с титлата Доктор хонорис кауза на Софийския университет и с награда „Синелибри” за цялостен принос към изкуството на литературната адаптация на езика на киното.

През 2018 г. светът отбелязва 100-годишнината от рождението на един от най-великите филмови стилисти на всички времена – Ингмар Бергман. Фестивалът ще предложи и панорама с негови филми, увенчана с изискана галавечер в зала „България”. В рамките на събитието ще бъде излъчен документален филм за Бергман, съпроводен с видео поздрав към зрителите от страна на норвежката звезда Лив Улман, негова спътница и муза.

До края на фестивала, който е на 24 октомври, ще има над 300 прожекции, ще видим над 40 актуални кинопродукции, ще има много специални гости, събития и емоции! Повече за програмата може да научите на сайта на CineLibri.

Тази година фестивалът обръща специално внимание на любовта във всичките й форми и ще се състои под мотото „Любов между редовете”!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР