Кожата ви го обича: масло от чаено дърво

Еликсир за красота

eva.bg 12 October 2018

Грижата за кожата е нещо задължително. Тя се явява е най-големият орган в нашия организъм, както и най- „капризният“. Изложена на константни външни влияния, тя се нуждае от много внимание, за да не ни създава проблеми. 

Смяната на времето и студеният вятър са причина за много кожни раздразнения, появата на акне и зачервяване. Много хора страдат от суха или мазна кожа, без значение от сезона. Често, когато се опитвате да поправите един проблем, задълбочавате друг. Затова трябва третирате кожата си внимателно, без да правите компромиси с продуктите. А перфектният продукт е този, който подхранва кожата ви, без да я омазнява, прочиства порите, предотвратява появата на акне или спомага за премахването му.

Този „Свети Граал“ в грижата за кожата се оказва маслото от чаено дърво. Природата е „най-мъдрият дерматолог“и ни с този еликсир за красива кожа. Маслото от чаено дърво има силни антибактериални свойства, които пречистват кожата и се борят с акнето. Почистването е нежно, противно на агресивните препарати, които водят до изсушаване на кожата. Зачервяването и възпалението изчезват, като се радвате на резултати още след първия ден.

Разбира се, постоянството е важно, а и има някои правила, които трябва да спазвате. Концентрираното масло от чаено дърво задължително трябва да бъде разредено в крема или смесено с друг хидратиращ продукт. Може да го добавите в нощния си крем или да нанасяте с памучен тампон само на мястото на възпалението. В противен случай почистващите му свойства може по-скоро да изсушат кожата ви. 

Дерматологичните изследвания препоръчват маслото от чаено дърво пред популярния в лечението на акне бензоил пероксид. Маслото няма странични ефекти и е перфектна алтернатива за хора с чувствителна кожа. Дерматолозите са категорични, че то може да дава резултати малко по-бавно от химическите продукти на пазара, които моментално изсушават акнето, но е напълно натурално и максимално щадящо. А това дава дълготраен ефект и здрава кожа, без допълнителни раздразнения.

Този невероятен природен продукт може да се окаже вашето спасение и начин да накарате кожата ви да изглежда безупречно.

1 КОМЕНТАР
1
Ани Попова
23 October 2018, 08:40

Мили дами!Моля да обърнете внимание на начина на използване на маслото!Капчици в крема ,вечер!Може и сутрин по малко!Напоследък аз като козметик ,забелазвам тенденция да се купуват безразборно масла от аптеката и обилно мазане вечер ...следва сериозно отделяне на себум и от там запушване на порите и иначе здрави кожи се сдобиват с проблем!Заппушените пори водят и до още по-по големи пробеми ... обриви, задържане на бактерии и т.н !Иначе маслата са хубаво нещо ,но..разумно!

ТВОЯТ КОМЕНТАР