Под любовния покрив на семейство Кенеди

Продават имението, в което Джон и Джаки прекараха медения си месец

Александрина Петрова 05 October 2018

Снимка: Architectural Digest

Първите мигове от своя брак Джон и Джаки Кенеди прекарват в невероятно имение в Бевърли Хилс. След техния меден месец мястото, което помни и много холивудски истории и блясък, става легендарно. Сега то е на пазара срещу сумата от 135 милиона долара. И има причина за високата цена, защото това вече е имение с минало.

Луксозният дом е с площ 50 000 квадратни метра, простира се върху 3,5 акра земя. Вътре има 19 спални и 29 бани. Красивата постройка е дело на архитекта Гордън Кауфман. Построено е през 1927 г. и дълго време е дом на американския магнат Уилям Рандолф Хърст и актрисата Мериън Давис. Сега имението е символ на златната ера в Холивуд, когато всички луксозни имения са строени във формата на „H, с дълги колонади, широки балкони и прозорци от тавана до пода.

Един от най-впечатляващите акценти на къщата е двуетажната библиотека с ръчно направени панели. Посетителите на имението имат на разположение модерен СПА център, зала за билярд с паркет в стил „рибена кост“ и камина, чиито красиви орнаменти също са издълбани на ръка. Таванът в билярдната зала също е впечатляващ, наподобявайки таваните в замъка Хърст, построен през 1926 г., отново по поръчка на Уилям Рандълф Хърст. Същото това помещение е разкрасено с портрет на Мериън Давис.

След като имението приютява двойка като Мериън и Уилям, а после Джон и Джаки Кенеди за медения им месец, то става и щаб на Джон Кенеди за президентските избори в Уест Коуст. Мястото става част от историята на киното, появявайки се в големи филми като „Кръстникът“ и „Бодигард“.

Луксозният дом се намира на две пресечки от Beverly Hills Hotel, затова без проблем може да събира около 1000 души за определен повод. А само за една вечеря, пространството е достатъчно, за да побере 400 души. Разгледайте възхитителните стаи, градините, басейна и двора в галерията горе.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР