Стилът на… Кая Гербер

Много очила, кожа и черни тоалети

Александрина Петрова 27 September 2018

Макар и само на 17 години, Кая Гербер вече превзема модния свят, заставайки достойно до наложили се имена като Бела и Джиджи Хадид, Кендъл Дженър и Кара Делевин. Тя е муза на големи дизайнери като Карл Лагерфелд, а лицето й краси кориците на именити модни списания. Много хора подценяват качествата й, смятайки, че еуфорията около Кая се дължи само на факта, че е дъщеря Синди Крауфорд. Несъмнено това е оказало влияние върху Кая, но младата красавица демонстрира свой собствен характер в стила си.

Това, което се забелязва още на пръв поглед в облеклото й, е афинитетът към монохромните визии. Не само за ежедневието си, но и за официалните тоалети на червения килим, Кая залага на минималистичното. Обикновено виждаме не повече от два основни цвята в дрехите й, а ако е избрала един, то тя се старае да подбере всичко в същия тон – от чантата до обувките. Ако трябва да предположим кой е любимият й цвят, то без съмнение бихме посочили черния.

Ако тоалетът е достатъчно изразителен, Кая не го „натоварва“ с излишни бижута и още цветове. Еклектиката в стила й е изразена по съвсем друг начин: тя съвършено умее да съчетава женствени рокли с по-груби обувки като кубинки или кецове. Определено обича кожата и почти винаги във визията й може да се забележи по нещо кожено – обувките, клинът, якето…

Сакото е един от любимите елементи от облеклото на манекенката и тя обича да се заиграва с комбинациите, които може да постигне с него. Най-любимият й аксесоар са очилата. Дори и в най-обикновените си ежедневни визии, Кая често внася чар, експериментирайки с очила в различни интересни форми и цветове.

Ако не е на фотосесия или на подиума, тя не носи много грим. Обикновено подчертава естествените си красиви черти с нежни телесни цветове, слагайки малко контур, червило и сенки или като подчертава веждите си. Това е ценен урок, който е научила от Синди. 

Майка ми винаги е залагала на умерения грим. Тя ми показа как да подчертавам красотата си, без да изменям лицето си, което е изключително важно. Като по-малка майка ми не ме спираше, когато си слагах много грим и това се оказа полезно, защото видях какви грешки мога да допусна, прекалявайки с макиажа. Ако не съм на работа, се старая да не слагам грим“, споделя Кая.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР