Парижки разкош от Saint Laurent

Дефиниция на френската изтънченост…

26 September 2018

снимки getty images, Yannis Vlamos;

Ако трябва да посочим една типична характеристика на френския стил, станал еталон за вкус и естетика по целия свят през 60-те, 70-те и 80-те години, то това е подчертаването на женствеността и сексуалния либерализъм в модата. Благодарение на дизайнери като Ив Сен Лоран и фотографи като Хелмут Нютън, който умее да вади на показ красотата на голото тяло, жените получиха тази свобода, от която се нуждаеха – да изразяват себе си, без да крият своя сексапил и неговата власт над противоположния пол.

Брандът Saint Laurent, един от пионерите на този вид естетика, продължава да поддържа високата летва, смесвайки класиката с новите тенденции. На Седмицата на модата в Париж креативният директор на марката – Антъни Вакарело – ни напомни, че черното е винаги на мода: „Черният цвят винаги е секси и никога клише“, категоричен е той. 

По-„френски“ от Saint Laurent могат да бъдат само Париж и Айфеловата кула. Затова и нямаше по-добър избор за локация от френската столица, където самият град служи като декор. Сцената за шоуто беше впечатляваща: моделите се разхождаха по вода, отразяваща градските светлини и Айфеловата кула.

Във вечерта на Laurent видяхме много черен разкош, шапки с периферия, а диадемите в бохо стил и коланите бяха основен акцент. Разнообразието от панталони беше богато (както къси, така и дълги), а златните кожени ансамбли се „заиграваха“ чудесно с градския блясък. Разбира се, не липсваха и мини рокли, сака с широки рамене, както и прозрачни ризи, показващи женските форми.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР