Да се разходим из квАРТала

11 September 2018

Пак е време за разходка из „квАРТала“. Задава се третото издание на “квАРТал Фестивал”, който по традиция се провежда в пространството между бул. “Мария Луиза”, бул. “Дондуков”, бул. “Васил Левски” и бул. “Сливница”. 2018-а е “Европейската година на културното наследство” и именно богатата култура, архитектура и история на творческата зона “квАРТал” ще залегнат в основата на тазгодишната програма.

Фестивалът, който ще се проведе между 14 и 16 септември, се завръща с ново мото и разширена концепция - “РЕстарт: квАРТал отвръща на времето”.

Подробна информация за събитието може да откриете в Дома на киното. А ето и някои от акцентите:
- Централните Софийски Хали ще отворят вратите си и стават сцена на музикалната платформа „квАРТал LIVE“ - това ще се случва в мащабния паркинг-двор от страната на ул. Пиротска.

- MINISTRY OF kvARTal: Дворът на Министерски съвет се превръща в мащабна парти зона с DJ Spot

- ПАРКИНГ на Министерски съвет - скейт зона от Five High skatepark и зона за хапване от Skaptobara

- Фокус върху улично и графити изкуство, които ще преобразят района.

- ЗАТВОРЕНИ ЗА ДВИЖЕНИЕ улици, които се сдобиват с нови имена: РЕакция; РЕнесанс, РЕволюция, РЕинкарнация, РЕгенерация, Ретроспекция… На 15 и 16 септември от 11 до 18 ч. за движение ще бъдат затворени ул. Цар Симеон, ул. Екзарх Йосиф и ул. Искър в частта им между ул. Раковски и бул. Мария Луиза, както и ул. Триадица и ул. Сердика в частта около Министерски съвет (паркинг и НАГ). Изброените улици, които се явяват и сърцето на фестивала, ще се отворят и десетките ателиета, работилници, студия, пространство за коуъркинг, кино, барове, ресторанти и организации от всякакъв тип, ще представят богатите си и разнообразни програми на посетителите, които ще могат да се разхождат свободно и да се наслаждават на фестивални активности от всякакъв тип, изнесени на самите улици.

“квАРТал Фестивал”  е едно от най-любимите ни събития в града, което винаги е изпълнено с много нови и неочаквани срещи, запознанства, вдъхновения, преживявания. Разходете се из квАРТала, гарантираме ви, че ще е много зареждащо.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР