Огън, следвай ме

Емблематичният сериал “Туин Пийкс” на култовия режисьор Дейвид Линч е вдъхновението за новата колекция H&M STUDIO 2018

Кристина Симидчийска 05 September 2018

С ексклузивно представяне пред медии, инфлуенсъри и популярни лица, специалната колекция на шведския бранд откри есенния сезон, потапяйки ни в neo-noir атмосферата на “Туин Пийкс”. „Няма по-красив ден от този, в който уловите идея, в която да се влюбите“ твърди създателят на сериала Дейвид Линч, а H&M STUDIO 2018 напълно го потвърждава, миксирайки женствени модели и вечни класики, заимствани с небрежен замах от гардероба на момчетата. Нехайно намигване към 50-те носят роклите и ризите с панделки, а колежанският стил прозира в плисираните поли, меките пуловери с високи яки и топлите жилетки. Денимът е в дълбок индигов нюанс, а строгият костюм от вискоза и коприна изненадва с дървесен принт. Колекция, носеща носталгичния импулс на есента, но с пълна гама от нови възможности, с които да го използвате – защото „светът, това си ти“ и няма нищо по-хубаво от момента, в който предоставите пълна свобода на въображението си.

В България колекцията ще бъде в продажба от 6-ти септември в магазин H&M на бул. Витоша №6, както и онлайн на hm.com

А ето и какво сподели специално за списание EVA оглавяващата дизайнерския екип на H&M STUDIO Анджелика Гримборг:

Как работата на Дейвид Линч ви вдъхнови за новата колекция H&M Studio 2018?

Аз, както и целият творчески екип на H&M Studio неведнъж сме обсъждали, колко вдъхновяваща е енергията на Линч, преплитаща сънища, логика, осъзнатост и носталгична естетика. Така решихме да ги превърнем в отправна точка за колекцията този сезон.

Разкажете ни за креативния процес и елементите, от които почерпихте вдъхновение.

Всички от дизайнерския екип са гледали първите серии на “Туин Пийкс”, които са снимани в края на 80-те и началото на 90-те. Но ако се вгледате внимателно, референциите към главните героини носят естетиката на 50-те и те особено добре прозират в гардероба им. Така започнахме да мислим за препратките към филмовите икони от декадата – като Мерилин Монро и Джеймс Дийн – и решихме да създадем модели, комбиниращи модните кодове от средата на миналия век. Потърсихме традиционните плетива и силуетите от епохата, характерни за образите от “Туин Пийкс”, и ги комбинирахме с модни класики като коженото яке и плътния индиго деним.

Как подбрахте цветната палитра в колекцията?

Неоновите акценти в ярко розово и червено директно са инспирирани от визуалните идеи на Линч, както и естествените есенни нюанси на охра и кафяво, които са сред основните тонове в гамата на “Туин Пийкс”. Надградихме палитрата с черно, тъмносиньо и тъмнокафяво, подчертани от наситени цветни детайли.

Кои са вашите лични фаворити от колекцията?

Трудно ми е да посоча само един или два, но наистина обожавам вариациите на кожените ботуши – те са онзи момент в колекцията, който добавя абсолютна модерност към всяка от визиите.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР