Принцесите на сърцата

В EVA през септември

Адриана Попова 31 August 2018

Не посмяхме да ги наречем Златни момичета от чисто суеверие преди старта на Световното първенство по художествена гимнастика в София (10-16 септември). Но ще им стискаме палци да покажат най-доброто от себе си. Те са Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова — титулярният състав на българския ансамбъл по художествена гимнастика.
Те вече са ни просълзявали. Когато, още съвсем зелени като отбор, завоюваха златен медал в многобоя на Световната купа в Песаро, 2017. Когато останаха втори на Световното първенство пак в Песаро шест месеца по-късно, но публиката им отреди първото място, освирквайки рускините. Когато взеха злато на съчетанието с топка и въже и спечелиха третото място в многобоя на Европейското в Гуадалахара този юни. Отборът ни по художествена гимнастика има две фантастични съчетания, направени от треньорката им Весела Димитрова, с които ще участват в Световното първенство в София, най-важния форум в този спорт след Олимпиадата. Красив танц и въздействаща музика, темпо, което изпреварва сърцето, рискови елементи — тези пет момичета ще са нашите гладиаторки на арената в София. На «Арена Армеец».
Избрахме ги за корица на септемврийския ни брой, защото са олицетворение на една мечта — мечтата на всеки да бъде първи в това, което прави. Както и на вярата, че трудът се отплаща. Защото тези пет грацилни момичета се готвят за големите си състезания от 3-4 годишни, когато за първи път някой ги е завел в залата за тренировки. И оттогава са тренирали средно по 19 000 часа, за да попаднат сред най-добрите. В България, а се надяваме и в света. Ние ще сме с тях и ще стискаме палци да изиграят със сърце тези две и половина минути, колкото трае едно съчетание. Успех, момичета!

1 КОМЕНТАР
1
нина колева
03 October 2018, 14:39

КУКЛИ! ФАНТАСТИЧНИ!

ТВОЯТ КОМЕНТАР