От Георги Линев до Kan Wakan

eva.bg 05 August 2018

Всъщност, няма значение как ще го наречете. Важното е, че е талантлив млад българин, чиято кариера не пропускайте да следите, най-малкото от любопитство.

Георги Линев е композитор, продуцент и мулти инструменталист, роден в България и базиран в Ел Ей, който всички познават най-вече с артистичния му псевдоним Kan Wakan.

Музикалният му дебют е с Moving On, издаден от UMG's Verve Records and Virgin EMI и достигнал до номер 37 в класацията Billboard “Heatseeker Albums” . Албумът реализира близо 2 милиона стрийма в платформите за дигитално съдържание и е отразен с ревюта в медии като Rolling Stone и The Independent UK, а Линев е обявен от критиката за един от „10-те най-добри млади автори в Ел Ей“, заедно с имена като Франк Оушън и Мигел.

Може да се похвали с музика за трейлъра към сезон 5 на хитовия сериал на HBO “Игра на тронове”, за филма “Dead Draw”, който в момента се излъчва глобално по Showtime. Свирил е на живо с имена като Arctic Monkeys, Royal Blood и The Internet.

Indigo е името на най-новия му сингъл, част от втория му албум. Новата продукция на Kan Wakan ще бъде представена премиерно на живо в София през септември, носи името Phantasmagoria Vol.1 и ще бъде първа част на трилогия.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР