Красиви жени, като всички останали

Време е всички ние да станем част от течението body-positive и да приемем недостатъците и несъвършенствата на тялото си

Рени Аврамова 24 July 2018

Снимка: American Eagle

Течението за показване на естествени жени с всичките им недостатъци продължава да се развива в пълна сила и още една американска марка се присъедини към него. American Eagle реши да не използва манекенки, за повечето от нас с непостижими тела и размери, а истински жени „като всички останали“, които да представят линиите й за бельо. Закръглени, с пищни форми, високи, ниски... Част от тях са с някакво заболяване - диабет, витилиго, Даун, рак...

Всички млади и не толкова млади дами са изключително оригинални, с различен цвят на кожата, размери и с всякакви "недостатъци". Някои от тях са инвалиди или с патология, но това не им пречи с усмивка да се превърнат в музи, представящи бельото на американския бранд. Марката се присъедини към кампанията #AerieREAL и е една от първите, които не ретушира снимките на всичките си модели още от 2014 година. Следващата инициатива на кампанията е т.нар. Body-posi и цели да свали наложените правила в модната индустрия, които диктуват използването само и единствено на супер слаби модели не само в дефилета, но и в рекламните кампании.

Кога ще дойде края на перфектното тяло?

Когато всички ние започнем да гледаме и аплодираме тези прекалено слаби или закръглени момичета, със или без коса, с надарен бюст или с малки, едва забележими гърди, с видим целулит, с шини на зъбите, татуировки и всякакъв цвят на кожата и косата. Няма еднакви жени и не е нужно да робуваме на определени стандарти в красотата. Затова се включете и вие към ангажираното поведение на American Eagle и разгледайте снимките в техния електронен магазин. Това е начинът, чрез който и вие да се идентифицирате с тях и да престанете да робувате на стандарта за „съвършено тяло“, наложен от модата, телевизията и списанията.

Красиви въпреки болестта

Марката не спира само до външната красота, а я търси и сред жените, които страдат от някакво заболяване. Сред моделите има жена с болестта на Крон, диабетно болна, носеща инсулинова помпа, млада жена с диагноза рак, позираща без коса и без перука. Други момичета с физически увреждания, в инвалидни колички или с патерици представят бельото на марката. Млада жена със синдром на Даун, с кожни лезии, витилиго, белези от операции или обичайните за женското тяло стрии вече не са скрити под слоеве дрехи. Всички тези определяни за „недостатъци“ до този момент от модната индустрия, вече са част от красивата представа за нашето тяло.

1 КОМЕНТАР
1
И. Лакова
24 July 2018, 14:31

Здравейте, снимките са много хубави, но имам възражени относно надписите им.
"Болна от диабет", "Болна от рак", много грозно етикиране на хубави снимки. Диабет тип1 е хронично състояние, не коректно казано е, много по-правилно би било с диабет тип1 и с рак. Може да е в ремисия, може да не се появи повече коварната болест, нека е друга формулировка,защото така се разваля доброто усещане на идеята.

ТВОЯТ КОМЕНТАР