Имате ли желание да смените аромата си?

Малцина са тези, които остават верни на един и същ парфюм през целия си живот. Открийте защо

Рени Аврамова 20 July 2018

Пуристите твърдят, че не трябва да сменяме парфюма си, след като сте открили любимото си ухание в необятната вселена на ароматите, но истината е, че повечето потребители са доста фриволни в избора и желанията си.

Това е добра новина за парфюмеристите, които не спират да ни изненадват с нови олфактивни композиции и за големите брандове, които изкушават с атрактивни послания и флакони.

Истината е, че дори и да сме открили любимото си ухание, непрекъснато се променяме и сме различни на 20 и на 60 години. Развиваме се, променяме се и нашето обоняние също търпи трансформации. Всъщност целта на парфюма е да допълва и разкрива характера ни. В живота ни се случват определени събития, които ни карат не само да мечтаем, но и да търсим промените и когато усетим желание за нова прическа, защо пък да не променим с нея и аромата си?

В периода между 15 и 30 годишна възраст все още изследваме света на парфюмерията. И едва около 30-та си годишнина вече сме натрупали достатъчно опит и сме изградили характер, които може да загатнем с няколко ароматни капки парфюм.

Избор според ароматни нотки

В повечето случаи изборът е чисто интуитивен и е като любов от пръв поглед, но понякога връщайки се у дома се оказва, че парфюмът, който сме закупили, не ни харесва. За да предотвратите това и да изберете правилно подходящия за вас аромат е желателно да имате базови понятия за парфюмните семейства.

Всъщност парфюмерията е необятна вселена от отделни нотки, но специалистите, които ги забъркват в сложни композиции се ръководят от определени правила и лесно успяват да ги категоризират.

Ориенталските аромати обикновено са микс от подправки, дървесни нотки и ванилия и парфюмите от това семейство са по-тежки, омайни и софистицирани.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР