Прекалено красиви, за да бъдат изядени

20 юли 2018

снимки Gaku;

Изкството на карвинга не бива да се подценява, макар че е временно. Става въпрос за „разкрасяване“ на различни хранителни продукти, които след това май можеш единствено да съзерцаваш и в никакъв случай да консумираш. Справка в Уикипедия показва, че произходът на карвинга е спорен: мнозина считат, че произлиза от Сукотай, Тайланд, – преди около 700 години, докато други смятат, че произхожда от Китай, от времето на династиите Тан (618 – 906) и Сун (960– 1279).

Какъвто и да е произходът, този процес на превръщане на храната в произведение на изкуството е изключително впечатляващ. Особено впечатлени останахме от творенията на японския артист Gaku, който превръща обикновените плодове и зеленчуци в детайлни произведения на изкуството. Вижте ги в галерията ни.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР