Синьото вълшебство

Турция е необятна туристическа дестинация. В нея има за всекиго по нещо. Всъщност за всекиго по много неща. Описвана като най-красивото място в Турция, е Синята лагуна

Ивелина Сиракова 26 July 2018

Hillside Beach club

Снимка: Ивелина Сиракова и пресофиси на хотелите

Всички туристически рекламни снимки на страната са именно оттам. Фетие е морски курорт, разположен на западния бряг на залива Фетие на брега на Средиземно море, който е много различен от Анталия и е по-близък като климат и светоусещане до Бодрум. Тук я няма помпозността на Белек, Лара и Кемер, но ще те посрещнат със стил. Ще разберете за какво говоря, ако отседнете в Hilton Dalaman Sarigerme.На територията му има 23 заведения – ресторанти с интернационално меню и барове, разположени на BarS StreeT, частен плаж, фитнес център, отворен 24 часа, тенис кортове и 10 плувни басейна. Спа центърът се простира на 6000 квадратни метра.

Препоръчвам също Club & Hotel Letoоnia – огромен като територия и по-достъпен като цени. Намиращ се на частен полуостров с изглед към великолепното Егейско море и с три частни плажа, простиращи се на два километра от бреговата ивица, Letoonia приветства гостите във Фетие с несравнима красота. Курортът е разположен на 168 000 квадратни метра. Земята е откупена през 1985 година, хотелът започва да функционира от 1987 г., а в момента е напълно обновен, без да е засегната и частица от уникалната природа. На територията му има 268 вида растения, сред които боровинки, жасмин и рози. Гостите спят в бунгала с резбовани тавани, проектирани от известния турски архитект Nail Çakırhan.

В Hillside Beach club сюитите са разположени на хълм, който „катериш“ или със специални колички, или – ако имаш желание – по стълби. Влизайки в своята обител, се озоваваш първо на просторна тераса с мек диван, масичка и гледка към морето. Терасата е преходна и води както към спалнята с гаредеробна, така и към тоалетната и банята. Изненадващо откриваш меню за възглавници. На просторното легло има шест броя, но ако нито една от тях не ти е достатъчно удобна, можеш да се обадиш на рецепцията за още. Веднъж избрал своята, от хотела я запомнят и ако се върнеш отново, ще разполагаш отново с нея. Веруюто в основния ресторант е, че само една чиния не е достатъчна. Шеф-готвачите предлагат епично кулинарно пътешествие - от салати, сирена и топли предястия, през пица и паста, стекове от телешко месо и риба тон, до кюнефе, шоколадови бонбони, крем брюле и чийз кейкове.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР