Серина: Играх за всички майки!

Загуба, но по-красива от всяка победа!

eva.bg 15 July 2018

Тенис шампионката Серина Уилямс загуби своя 10-и финал на тазгодишния Уимбълдън и отстъпи титлата на германската тенисистка Ангелик Кербер, но изправи на крака трибуните, развълнува и дори разплака повечето жени, наблюдаващи състезанието, включително херцогините на Кеймбридж и Съсекс Кейт Мидълтън и Меган Маркъл. Вероятно най-развълнуван, разбира се, е бил съпругът й, 34-годишният Алексис Оханян, който през целия мач бурно я подкрепяше от трибуните. „Разочароващо е, разбира се, но не мога да съм разочарована. Толкова неща са пред мен, аз всъщност сега започвам. Това бе невероятен турнир. Днес играх за всички майки и наистина се опитах” – каза тя. Припомняме, че Уилямс роди първото си дете – дъщеря си Олимпия – само преди 10 месеца.

Преди броени дни пък, след като се класира за финала на тазгодишния Уимбълдън, 36-годишната тенис звезда за първи път призна, че е родила дъщеря си след животоспасяващо секцио, последвано от тежък кръвоизлив и придружено с белодробна емболия и е била на косъм от смъртта. Десетина дни преди това пък тя пусна затрогващ пост в туитър профила си, в който сподели със своите фенове, че дъщеря й е проходила, но тя самата е била на тренировки заради Уимбълдън и е пропуснала първите й стъпки.

„Не плачи, Серина! Имаш вече цели 7 титли на този Уимбълдън!” – се провикнахме ние, докато слушахме изявлението й след загубата, но тя не ни чу. В крайна сметка това бе една от най-красивите загуби на света. По-красива от всяка победа.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР