С британски акцент ли говори вече?

eva.bg 07 July 2018

Това се питаха потребителите на социалните мрежи след появилите се кадри от визита на Меган Маркъл в графство Чешър. Съпругата на принц Хари беше там, придружавайки кралица Елизабет Втора, като това беше първата й официална поява без мъжа й.

В дискусията се намеси дори Денис Престън, професор по лингвистика от Университета в Оклахома, който казва, че не открива британски акцент в краткия разговор на Меган с нейните почитатели и че тя продължава да използва лосанджелеския си акцент.

Затова пък херцогинята на Съсекс явно вече е усвоила британския маниер всичко да се свежда до разговор за времето. „Всички имахме отличен ден, мисля. Слънцето светеше за нас”, отговаря тя на дама, която й казва, че е била великолепна по време на сватбата си през май.

Мнозина си спомниха как и две други британски снахи – Мадона и Линдзи Лоън, придобиха временно островен акцент, докато живееха в Обединеното кралство. Сигурно е, че усвояването на британския акцент едва ли е голямо предизвикателство за професионалната актриса Меган, друг е въпросът дали това няма да подразни бившите й сънародници от САЩ и да предизвика насмешка на Острова.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР