Богините на Valentino

Пиерпаоло Пичоли представи колекцията висша мода на Valentino в парижкия хотел Salomon de Rothschild. И овациите отекваха дълго след ревюто

05 July 2018

Шоуто, което закри Седмицата на висшата мода в Париж, много критици определиха като „най-силното“ от всички минали преди него. Пиерпаоло Пичоли, дизайнерът на Valentino, представи тенденциите за сезон есен-зима 2018/19 в хотел Salomon de Rothschild в Париж. И овациите отекваха дълго след ревюто.

А то беше открито на фона на невероятния глас на Мария Калас, изпълняваща арията Casta Diva, от модел с впечатляваща рокля и пелерина, ръчната изработката на които е отнела над 1120 часа.

„При колекциите ready-to-wear виждането ти за красотата трябва да се съобразява с времето в което живееш. Но висшата мода изисква по-дълбока и лична перспектива. Трябва да отидеш по-надалеч и да изобразиш личното си виждане за красотата”, каза Пичоли. Явно този сезон визията му включва смесица от гръцката митология, барокови картини, филмите на Пазолини, фотографиите на Дебора Търбевил и дори малко от Дейвид Бауи. Звучи като лудост, но съчетанието изглежда страхотно – свободни рокли, шити като за богини, изискани пелерини с пищни бродерии, разнообразни цветове и материи, „гарнирани“ с перли, камъни, пайети, пера, огромни шапки изработени от цветя и големи перуки. И въпреки, че всичко изглеждаше леко преувеличено, Пичоли беше спазил идеалните пропорции, така че нищо да не е твърде театрално. Както той сам се изрази: „Ренесансът среща Версай, а после 60-те години на 20-ти век“. Истината е, че Valentino връща мечтата на жените за елегантни и пищни рокли, които подчертават женствеността им.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР